ook Jacks…

En ook jacks vallen voor clousers, bij bosjes…
Mocht je een keer in de gelegenheid zijn om een tropentrip te maken (en ik kan het je zeer aanraden, want wat ons betreft bestaat er geen mooiere manier van vliegvissen) neem dan aub een lading clousers mee. Want ze zijn zo ongelooflijk succesvol en je kunt er op vele verschillende manieren mee vissen. Van snel binnenstrippen als je jagende vis ziet, toto langs de rotsen en op tailende bonefish. Het is gewoonweg de beste vlieg voor de tropen, punt uit, fineto basta. In statische vorm kan de vlieg een garnaal imiteren en indien je de vlieg snel binnenvist, dan imiteert ze een prooivis. Overla waar we nu geweest zijn doet ze het. Op zeebaars is de clouser minnow een topper, op bonefish ook (de kleinere varianten) en wat dacht je van snoekbaars, baars, roofblei en zoals je ziet jacks, oftewel een musthave voor iedere vliegvisser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *