MrMuddler

Je hebt muddlers in alle maten en kleuren, gemaakt met een herteharenkop, oorspronkelijk als imitatie van een donderpad, maar tegenwoordig voor vele verschillende visserijen gebruikt. Ik houd van muddlers, voornamelijk vanwege de vorm, waarmee ze veel water verplaatsen en daardoor trillingen veroorzaken.

Vele jaren terug ben ik vanuit het basispatroon een nieuw patroon gaan ontwikkelen. De nieuwe muddler moest wit zijn, omdat ik er roofvis mee wil belagen en wit toch een van mijn favoriete kleuren voor deze visserij is. Ook moest de muddler iets groter zijn dan diegene die ik tot dan toe gezien had. Uiteindelijk is MrMuddler het resultaat geworden en ik kan je zeggen, tot op de dag van vandaag beleef ik er veel plezier aan, van het vliegvissen op baars (net geen popperen, want na verloop van tijd zinkt ze iets, maar dat gaat zeker niet ten koste van de vangsten!!) , roofblei (echt een toppertje) tot en met op de tropen waar ik ook tarpon en verschillende jacks met deze streamer heb gevangen. Gewoon een van mijn favoriete vliegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *