Op vakantie in de Ardeche en nog wat barbelen enzo

Nou ja, enzo, het was wel even puzzelen om die krengen (ardeche barbelen dus) te pakken te krijgen. Duurde enkele dagen en op een paar kleintjes na en natuurlijk vele mooie kopvoorns, bleven ze voor me flanken maar hoo maar. Dus maar weer aan de ontwerptafel, want die verzwaarde nimfen raak ik ook teveel kwijt. En ja je raakt bij deze visserij de nodige kwijt neem dat maar van mij aan met dan bodem harken. Dus dat moet anders, de vliegen nog simpeler en sneller te maken en daar komen ze weer de welbekende stokjes, ook perfecte vlokreeft imitaties, een van de nimfen waar ze op azen. Gelukkig had ik voor de zekerheid al een bakje loodhagels meegenomen, die werden dus 30cm erboven op de 18/00 stroft gtm gezet. En zo begon ik eindelijk het spelletje van die barbelen door te krijgen. Nog steeds met vele worpen en vast zitten aan de stenen over de bodem, maar nu ook met regelmatig een spurtende barbeel op m’n Loop Evotec Cast Medium 9ft #4 en die gaat fijn zeg! Op en top genieten zo tussen de bedrijvigheden door. Soms met onze spaniel, soms een van de kids mee en zo hebben we absoluut genoten in de Ardeche de 2 weken dat we daar tijdens onze zomervakantie vertoefd hebben. Gr Edwin Kerssies

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *