Vliegvissen op karper en ja hoor meerval op de vlieg

Het is al weer een tijd geleden dat er een posting is geplaatst op de blog. Heb me dan ook voorgenomen om de komende tijd wat meer hier te gaan schrijven. In de afgelopen weken hebben weer de nodige gasten gebruik gemaakt van de masterclass vliegvissen op karper, zowel op de maandag, dinsdag en woensdag als op de zaterdagmiddag. Op alle gidsdagen hebben we de theorie in de praktijk kunnen brengen. Uiteraard in eerste instantie de setup van de vliegenset, vervolgens het leren spotten van karper, welke zijn interessant en welke niet, wat voor wateren, hoe ze te benaderen en uiteindelijk hoe te bevissen. Sommigen lukte het direct bij de masterclass, van anderen kreeg ik later bericht dat het ze gelukt was. M’n Duitse vrienden pakten voor de eerste keer brasem (en misten helaas de nodige karpers, maar dat komt helemaal goed), Johan wist eindelijk prachtige karpers in zijn buurt te spotten en te vangen, klasse! Robert heeft de smaak ook te pakken en Peter maakt het wel helemaal bont, nadat hij zelf terug was gegaan naar een van de stekken waar ik hem in het verleden gegidst had, wist hij een meerval op de vlieg te vangen, 115cm!! En sterk dat ze was. Hij dacht in eerste instantie een karper aangeworpen te hebben met zijn carpbol in het ietwat bruine water van deze wetering, blijkt het een meerval te zijn met een geweldig gevecht aan zijn Loop Evotec Cast 9ft #8. Wat een feest. En bij nader onderzoek blijkt het nog te gaan om een wild exemplaar ook daar deze wetering in verbinding staat met een gekend meerval groot watersysteem, geweldig! Zomaar een greep van de deelnemers maar het waren er nog veel meer en ik vind het super leuk om te doen.

De masterclass vliegvissen op karper kunnen gewoon blijven geboekt worden. Tevens gaan nu de eerste gidsdagen op het gebied van zeebaars en snoek plaatsvinden. Mocht je interesse hebben wat betreft de mogelijkheden, tot aan bellyboot vissen aan toe, schroom niet, maar contact me. Gr. Edwin Kerssies

One thought on “Vliegvissen op karper en ja hoor meerval op de vlieg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *