Snoek, de trilogie, nr.3; de mooiste?

Wat is mooi? De foto’s zijn super gelukt van deze laatste dame. Een ondergaand zonnetje doet wonderen. Een prachtige omgeving ook. En als dan een schitterende ongehavende en dikke dame nog even meewerkt in het langzaam stromende water dan ben ik een zeer blij man. De natuur om me heen is hier werkelijk waar fenomenaal. Wat is Nederland toch mooi. De hele riedel gaat weer langs van ijsvogel tot witte reiger en meer. De snoek maakt het af en prachtig is ze. Is ze de mooiste van de trilogie? Ik weet het niet. Ze komen alledrie van verschillende wateren, met alledrie hun eigen karakter. Ik vind die ruigheid ongelooflijk mooi, dus de ruigste snoek het mooist. Of toch niet want die eerste, machtige, die komt van een water, daar leven de machtigste, maar vaak o zo taai, die is het mooist. Zie die buik dan, of toch, toch deze, met dat prachtige gouden riet. Rust is hier, weinig ruigheid, maar hier kom ik tot rust, daarvoor vis ik toch? Dobber ik al vliegvissend door de mooie natuur, of toch niet? is het dat onwetende, dat onverwachte, de ruigheid, die enorme bakken van snoeken die onder ons zwemmen en waartegen je gewoon U zegt? Nee….voor mij is het er gewoon ff heerlijk op uit, soms in ruige omstandigheden, soms juist heelrijk genietend van de eerste voorjaars zonne stralen. In mijn element. Ik kan dit mijn hele leven doen. Beetje dobberen en een beetje werpen. Op zoek naar…ach die zoektocht die zal er altijd zijn. En die zal wellicht over 10 jaar weer anders zijn dan de afgelopen 10 jaar. Maar het is genieten. En dat in ons landje, buiten zijn en nog een beetje sportief trappelen ook, wat wil een mens nog meer? Gr. Edwin Kerssies

One thought on “Snoek, de trilogie, nr.3; de mooiste?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *