Carp on Fly, vliegvissen op karper, en dan nog dit.

Dat gaat toch wel weer trekken zo aan het eind van de winter. Nou ja we hebben nog wat maanden te gaan, maar in februari / maart vliegen de gedachten zo langzamerhand weer richting de karpers. En zodoende keek ik even de blog en kwam erachter dat er toch wel veel belevenissen, karpers missen van het afgelopen jaar. Kortom tijd voor het ophalen van herinneringen van afgelopen seizoen die nog niet gepost zijn als voorbode voor een mooi seizoen wat komen gaat.

Te beginnen met deze geweldige schub van Niek. Iedere karper aan de vlieg heeft zijn verhaal, zeker dit formaat, 21,5kg !!! Wat een beest. In de weken ervoor hadden Denny en ik deze machtige vis al enkele keren gespot, maar het was ons nog niet gelukt om deze te pakken. Uiteindelijk ging Niek samen met Denny op pad en was het raak, na een geweldige dril kon hij zijn absolute nieuwe PR in de handen houden, wat een vis!

Prachtige oude spiegel van een groot water, die ik even tevoren voor me zag scharrelen op de ondieptes. Deze liet me flink de backing zien, maatje Thomas was erbij.

Mooi spiegeltje waar Denny zeer blij mee was. Het hoeft niet altijd groot te zijn…

Drillen van een spiegelkarper tussen de bomen, linke situatie waar ik niet graag in kom, maar dit was een kleintje die goed te pareren was en zodoende ook gevangen werd, dikke fun natuurlijk!

Een van de vele mooie schubjes op de wateren in de buurt zoals je ze overal in Nederland vind. Prachtvisserij en zoals je ziet uiteraard op de bol, op zicht, in het zonnetje met de korte broek. Kan niet wachten!!

Zeer gekke spiegel, oude vis, die ik met 2 soortgenoten onder de takken zag scharrelen. Moeder schoonste is deze niet, toch wel redelijk sterk en dik, gewoon wederom een topgevecht aan de 10ft cross 8. De ene meest rare vis van afgelopen seizoen, want er komt er zo nog 1…

Thomas met een schub waar die terecht zo blij mee was. Tegen het donker aan. Tezamen hebben we vele zomeravonden heerlijk struinend zitten vliegvissen op karper, zoekend naar cruisende vis, prachtig man, hoop op een zelfde seizoen 2017!

Soms hoef je niet zoveel te zeggen om te zien hoe mooi deze visserij is. Mooie schub gevangen door Denny.

Mijn absoluut meest rare vreemde spiegel karper ooit gevangen. Stekels op de rug als een snoekbaars, ongelooflijk dik, ook nog eens goed sterk.

Een van de schubs tijdens de vakantie in Zuid Frankrijk. Een groot stuwmeer in de hitte. Maar wat zijn deze beesten sterk. Als je hier langs loopt zie je in verloop van tijd verscheidene karpers springen. In eerste instantie geloof je je ogen niet. Maar dan nog, makkelijk zijn ze zeer zeker niet te pakken. Wat een ongelooflijk moeilijke visserij in het scherpe zonlicht met 30graden plus. De dril daarentegen…dat was er 1 die ik nooit vergeet van deze vis. Geloof me of niet, deze jumpte 2 keer vol in de lucht bij de runs in de backing. Nog nooit meegemaakt. Geweldig.

Op naar een nieuw seizoen, waar ik in ieder geval heel erg naar uitkijk, er vast een zeker nog een “CarponFly” dag georganiseerd gaat worden, je altijd terecht kan bij ons voor informatie en bovenal waar we weer van gaan genieten! Groet, Edwin

 

3 thoughts on “Carp on Fly, vliegvissen op karper, en dan nog dit.

  1. Jos says:

    oeffff …… als ik weer aan vorig jaar denk…… een zeer ondiepe polder met een kruisende onderzeeër van 89cm op een 6 hengeltje. Kom maar op…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *