Machtige dames, zo sterk

We hebben er flink voor moeten zoeken. Zo makkelijk is het hier allemaal niet. De dieptes variëren sterk, de vis is er vaak niet, soms wel en dan moeten ze nog wel willen. Steile scherpe taluds, helder water, dieptes tot 15-20 meter, zakkende watertemperaturen, zaken waar we nu allemaal mee te maken hebben. Maar ook die kans op die…

Juistem en deze middag ging het weer eens mooi. Samen met Jacky op pad, paar uurtjes dobberen op nieuw water. En na een uurtje is het raak en de eerste kleine felle rakker meldt zich en mag direct weer terug. Niet veel later gevolgd door een mooi formaat, prachtig getekende snoek. Dan hoor ik dat Jacky er 1 lost en een half uurtje later een mooie pakt die ook weer snel terug mag. En zo zoeken we het water verder af. Hier en daar vinden we wat vis, maar veel is het niet. Echter de fishfinder laat me niet in de steek en de goede streep op de bodem op 5 meter blijkt snoek nummer 3 te zijn. Gaat lekker zo, zeker voor dit water.

We besluiten nog ene mooie ronde te maken alvorens richting de auto terug te gaan. En dan is het raak, allebeide tegelijk een dikke bak eraan. Bijzondere situatie. Er zit pakweg 40 meter tussen ons in en we besluiten om de big mamas vanuit de kant uit te drillen en zo geschiede. De gevechten zijn mooi, maar uiteindelijk pakken we de vissen zowat tegelijkertijd. En we hebben het wel geprobeerd, maar helaas kregen we ze niet beiden op de foto. Maar ze mochten er zijn. Qua lengte verschilden ze nauwelijks maar qua gewicht wel een kilootje of 2 a 3 en dat terwijl ze er beiden mooi gezond uit zagen. Een mooie release met een flinke staartslag en weg zijn ze. Alles meer dan waard wat betreft de zoeksessies. Dit is waarvoor we het doen. Unieke sterke bakken van de grote wateren in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *