Baarzengeklungel in da dark

Baarzen is ‘in’. Zo verzekerde Kraal me vorig jaar, die samen met Andre Miegjes al flink wat maanden prachtige baarzen aan de spinhengel en sinds een tijd ook aan de vliegenhengel weet te vangen. Pieter-Bas en maten die vissen er al veel langer op, die grote dikke, soms prachtig gekleurde, dan weer vaal met een afgesleten staart, 50plussers, prachtbeesten zijn het.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer een snoeker ben. Dat zit er gewoon in. Maar een machtige snoekbaars of dikke baars…altijd mooi. Zo viste ik vele jaren terug hierachter in Zwolle op de plas bij me thuis vanuit de bellyboot al op baars. Misschien is het fanatieke bellyboten juist daar wel een beetje gestart, zo’n 7 a 8 jaar geleden en waarvan je in het submenu ” perch / baars” nog wat terug kunt vinden. Inclusief een van mn favobaarsstreamers – toen al – op een beetje een vreemde plek. Zo gaan die dingen…beetje baarsgeklungel zegmaar. Gr. Edwin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *