En de zoektocht gaat door..nieuwe wateren, nieuwe snoeken.

Het blijft zoeken. Klanten vragen me wel eens hoe doe je dat nu? Want het wordt toch drukker op de wateren. Yup dat zeker en het lijkt soms wel dat half Nederland in deze contreien wil gaan vissen. Zonde en soms snap ik er ook niks van. Wat we – met absoluut niet de beste weersomstandigheden – al niet vingen in het benedenrivierengebied tijdens Dyckers Predator Weekend – southern edition. En daar zijn nog zoveel wateren. Maar wat dacht je van de Waal, Lek, Rijn, Maas en IJssel aansluitingswateren, kolken of als je een boot hebt er gewoon op. Dan de vele meren en ga zo nog maar even door, nou ja, tis niet anders. Weer andere klanten zeiden tegen me, Ed, de keerzijde..en gelijk hebben ze..misschien, wel misschien niet, want we gaan gewoon door, altijd de zoektocht naar nieuwe wateren, wateren waar nog niks over bekend is, waar nauwelijks tot niet wordt gevist, zo ongelooflijk gaaf. Dat is voor mij echt waar het om draait, de zoektocht. Met vele ups en downs. In een ochtend pak ik soms 4 stekken, mezelf toezetten niet langer dan 30 minuten te vissen, een pure indicatie van de stek en hoe goed of slecht het er ook is, na maximaal een uur, stek 2, van te voren bepaald en zo gaan we door, want veel tijd heb ik niet en velen met mij niet. Tis een beproefde methode, de me in ieder geval wat nieuwe stekken heeft opgeleverd, echter vergeet niet de ochtend kan totaal anders zijn dan de middag en de ene week is de andere week niet, maar het geeft je een indicatie van de diepte, soms prooivis en soms zelfs snoek. Mocht het er interessant uitzien, mooie diepte, zeg eens tussen 3-6 meter, redelijk wat prooivis of zelfs snoek, dan vis ik de stek later nog eens goed af. Soms 3 a 4 keer en als het dan nog niet het gewenste resultaat oplevert, dan wordt het tijd om een nieuwe stek te gaan bevissen. En zo zijn we altijd op zoek, heeeeerlijk en prachtig. Hierbij wat plaatjes bij de praatjes van afgelopen maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *