Zoetwatermonsters

Nee ik ga het niet hebben over die ene. Die ene die me te grazen had. Vol in de 11 hangen, buigen of barsten, het is niet anders hier. De lat lijkt te kraken, even draait die ene het wijd op, dan besluit die ene toch weer terug naar de obstakels te gaan, ondertussen nu een minuut of 5 bezig, vol erin, krom, dat staat m’n superstokkie, maar deze Cross 11 heeft een geweldige body. Toch kan ik niks, helemaal niks. Ik tracht te pareren, weer vol erin, zie een aantal machtige kolken, wat the &*^%&^%* is dit? Nee geen valsgehaakte karper, dat is me nu in al die jaren op het grote water een keer of 6 gebeurd, dit vecht anders, kan ook niet, want die ene haalde m’n favo ep op half water met een volle beuk, 125plus? 130plus? meerval? Ik heb geen idee, maar ik haal het niet, kan die ene niet tegenhouden, hoezeer ik het ook probeer. En langzaam besef ik dat dit mis gaat, faliekant mis en ja hoor, even is daar de zachte tok, vastloper, nog een ruk en ploink de top schiet recht, alles weg, alles helemaal weg, meeeeh. En toch was deze dame ook mooi en het weer in de namiddag prachtig. Alleen die ene, die ene, hoe lang moeten we weer wachten op nog zo’n ene?
Ene troost zo houden we de droom levend. Zoetwatermonsters.

pike102

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *