Esox Lucius, de verschillen, machtige beesten

Wat een prachtbeesten toch. Gisteren kon ik vanwege het uurtje extra nog even op pad met een maatje van me en wist een machtige riviersnoek m’n cross 11 flink op zn donder te geven, een heerlijk gevecht (laatste foto) die me wederom deed verbazen hoe sterk ze kunnen zijn en hoe verschillend. De riviersnoeken zijn toch wel het sterkst, maar eens in de zoveel tijd blijven de grote meren me ook verbazen, toch echt andere koek dan de polders en vaarten zoals velen het kennen. Niks mis mee, want het blijft mooi dat struinen en die aanbeet zien, toch vind ik de magie van dat grote water en dat je nooit weet wat er boven komt zo uniek en bijzonder.

Zo wist Denny op een totaal ander groot water ook al zon spierbundel te vangen – niet eens zo groot – maar o zo sterk. Verder kreeg ik nog een bericht van Floris die ook lekker doortrekt en heb ik zelf vorige week nog een ander watertje vanuit de bb getest, ditmaal bijna bruingouden snoeken, terwijl Denny een week daarvoor een olijfgroene had. Iedere snoek is uniek. Met z’n eigen tekening, z’n eigen kleur en de verschillende diktes. Camouflage van de omgeving, de omgeving waar ze zich ophoudt. Op de rivier vaak goud, massief, soms een brok spieren, de meren meestal meer richting groen, afhankelijk natuurlijk van het type water. Hoe helderder het water des te groener en donkerder zijn vaak de pikes. En zo is ieder exemplaar uniek en dat maakt deze visserij toch wel erg verslavend, al vele jaren in de winterperiode met de bb en ik vermoed dat het nooit zal vervelen. Wachtende op zo’n enorme biels uit de dieptes.

Over iets minder dan 2 weken gaan we er weer met een groep op uit, beginners en gevorderden, bovenal genieten en leren van elkaar, we kijken er absoluut naar uit en hopen natuurlijk dat er weer prachtige snoeken boven water komen, tot snel!

One thought on “Esox Lucius, de verschillen, machtige beesten

  1. Robbert Zalm says:

    Mooi stukje. Prachtig dat verschillende uiterlijk. Die olijfgroene is heel mooi. Zo zie ik ze niet vaak. Had laatst wel een heel goudbruine op het Gooi. Komt die van de rivier ? Van de Een dan zeker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *