Regen, volle bak regen

Regen, volle bak regen.

Alvorens het verhaal, nog ff wat shopupdates. H2O SF Blend, Slinky Fiber is weer volop voorraad. De bugger beasts en andere vliegendozen ook, net als de favoriete groene stripping baskets. Er zijn goede kwaliteit (we zijn positief verrast bij het zien van de pakken) nieuwe waadpakken van Orvis – de encounter serie – a 179 euro – binnen. Nieuwe Orvis hengels waaronder de Recon series, oei wat een stokken – o.a. in 9ft #9 en 9ft #10 binnen. Ook de Orvis clearwaters in lichtere series ook de 9.6ft #6 en #7, 9ft#8 9ft #10 vullen de rekken in de shop. Loop is verder aangevuld en wat velen niet weten ook de nodige dubbelhandige hengels waaronder de bekende cross serie. Zonkers van hareline, nieuwe ogen en nog veel meer. Dit even ter info.

Regen, volle bak regen.
Het was voorspeld, de twijfel was daar, echter er was / is de komende tijd alleen vanmiddag en vanavond een mogelijkheid om richting zee te gaan. Er lijkt wel een vloek te rusten op de dagen dat ik kan. WK5 is niks meer en natuurlijk uit het westen, gelukkig later draaiend naar het zuiden, want die westenwind kan ik zo langzamerhand wel…

nou ja had de laatste keer gezworen dat ik dan niet meer ga. Ze kunnen me de *&*(&*(&*( krijgen.Zo goed als alle mogelijkheden afgelopen jaar komt die wind weer tevoorschijn en dan ook nog eens met een flinke kracht. Of het moet die sessie van 30 graden plus zijn, heb je dat weer. Wel een heerlijke sessie trouwens, destijds. Loop een partij te mokken van hier tot tokio.

Maar ja die drang he. genoeg gezeik, dat wordt bikkelen, we gaan het zien. En na het nodige werk in de ochtend, knal ik met de kar 180km westwaarts.

De eerste uren geen stootje, helemaal niks. Aangekomen bij stek 3 is alles anders. De eerste inworp gelijk al een ruk. Enkele inworpen later een ongelooflijk harde beuk op mn Cross 10ft 8, dit zijn ze. In de volle regen knalt de zeebaars alle kanten op. Hehe eindelijk. Na vele kleintjes de laatste sessies is dit de afwisseling die ik zo graag wilde. En die kwam. Machtige aanbeten, zo hard, bruine volle vissen tot een bijna zwarte, eentje jumpte zelfs wat keren door de oppervlakte heen, en dan die prachtige volger die bij het uithalen van mn streamer voor een nieuwe worp deze net miste. Natuurlijk direct weer erop werpend, maar in geen velden of wegen meer te bekennen. Mooi gezicht. De lat meerdere malen zo krom als een hoepel, de beukers zo hard zoals alleen zeebaars dat kan. En dat alles in die stromende regen, nauwelijks kans om foto’s te maken, dus moeten jullie het met deze ene wazige doen. De sessie was er weer een. Met de nodige 40tigers en een aantal 50tigers, die allen snel weer mochten zwemmen. Regen, volle bak regen, maar ook een grote smile in de beslagen auto op terugweg, zo ik kan er weer even tegenaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *