Dyckers infoavond zeebaars, de eerste…

Gisteravond was het dan zover, de eerste infoavond zeebaars op de nieuwe locatie van Dyckers. En met een totaal van 12 deelnemers + helaas nog 2 afmelders ivm ziekte (14 deelnemers) zijn we erg blij met de opkomst. Rond half 8 startte de avond en de laatste deelnemers gingen om 0.30 uur weg. Met 2 vanuit verschillende hoeken uit Belgie komende gasten, the one and only mister Kraal, en de vele andere geintereseerden konden we los. De eerste infoavond en er zullen nog velen volgen. Uiteraard was het nog passen en meten. De belichting liet te wensen over, de nieuwe beamer kon nog wel wat groter geplaatst worden, de wanden…ach weet je, het was genieten, in de opbouwfase, de deelnemers van starters tot gevorderden, van info voorzien. Hoe we het aanpakken, van getij, materialen, stekken, de eilanden, de pieren, de havens en de scheldes, met de vliegenlat, vanaf de kant, uit de bellyboot, kayak of boot (bassexpress!!) achter die prachtige baars aan. Iets wat we al vele jaren doen, maar ook wij iedere dag nog bij leren. Het zal langzaamaan los gaan, nou ja los, het blijft een moeilijke visserij. En alhoewel Brian en ik – wij beiden verzorgden deze avond – vorig jaar een uniek jaar hebben gehad met gezamenlijk honderden zeebaarzen aan de vlieg – werkelijk waar ongekende aantallen voor ons – waren we de eerste jaren ook blij met iedere vis en konden we er zeker een nulletje op jaarbasis van dit aantal afhalen. het is een kwestie van doen, ervaren, veel nadenken, voorwerk, en, en…nog veel meer. Een van de deelnemers zei het terecht, eigenlijk moet je een hele dag pakken, dan nog heb je niet alles verteld. En dat klopt, echter ondanks dat hij al de nodige ervaring heeft, heeft ook hij tijdens deze avond weer veel bijgeleerd en dat is waarvoor we het allemaal doen. Proberen jullie opweg te helpen met de ervaring die we hebben om toch een visje te kunnen vangen. Zeebaars, maar ook karper, forel, snoek, bonefish, tarpon, zalm, het zal er allemaal gaan komen, houdt de blog in de gaten. Enfin het was geslaagd en dat bleek wel uit de vele positieve reacties die we kregen na afloop. We willen alle deelnemers bedanken voor deze geslaagde infoavond en hopen jullie allen de 25ste te ontmoeten op de echte opening van Dyckers. Daarover de komende dagen meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *