Triiiing, zeg he ga je nog?

Huh?
Brain aan de telefoon.
Zeg net papa geworden meneertje, mag en kan je weg?
Yup, ff paar uurtjes knallen op dat grote water.
Ok dan. Snel laatste bestellingen afmaken, pakketten wegbrengen en ik kom eraan.
En zo dobberen we rond half 4 – 4 uur tezamen op een van de vele stekken aan dat grote water. En na de nodige babypraat, ja ook dat hoort erbij, wat gapen van Brian tussendoor, het zijn korte nachten, zitten we te genieten van het prachtige weer. Niet al teveel wind, een ondergaande zon, jaja af en toe hoor ik de roep van het paartje ijsselvogeltjes wat hier huist, de gansen en vele andere vogels, wat is het toch mooi hier.

Brian had nog even snel een ander stekje geprobeerd en wist al een mooie 80tiger te vangen, terwijl ik tussentijds ook nog ff snel er in gedoken ben. Het was zoals vaak even zoeken, maar ook hier is de eerste een feit, een 70tiger die snel in zijn element terug mag.

Het laatste uurtje voor donker dus tezamen. Het is niet echt het snoekweer zoals we het graag mogen zien. Dat is toch wel wk3 a 4, beetje bewolking, maaarrr zo aan het eind van een zonnige maar toch al koude najaarsdag willen ze nog wel eens loskomen. We zullen zien.

De di7’s knallen in tempo richting horizon. Her en der laten de fishfinders wat plukjes vis zien, maar veel grote strepen zien we niet. En dan toch, toch is die daar dan weer. De lat zo krom als een hoepel, een paar mooie jumps volledig uit het water. En m’n maatje maakt een paar schitterende platen. Hij is het nog niet verleerd, hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *