Pike on the Fly – The Ladies.

Dames zijn het, prachtbeesten.
Onlangs een middagje het water op geweest, in eerste instantie alleen, later sloten Denny en Floris aan. Het weer is nog werkelijk waar prachtig, eigenlijk wat mij betreft nog te mooi voor snoek, maar de watertemperatuur is al flink aan het zakken, momenteel schommelend tussen de 11 en 12 graden. Het was wel even zoeken, stek 1 leverde 2 prachtvissen op, maar viel daarna stil. Dus hop naar stek 2. Steeds vaker besluit ik om maar kort ergens rond de dobberen, zeker als er weinig prooivis / grote echo’s op de fishfinder worden gezien, verkassen dus. Bij stek 2 sluiten Denny en Floris aan. En daar ligt vis, genoeg vis. Denny krijgt al vrij snel een tik, maar mist, hetzelfde geldt voor mij. En dan gaat het toch even los. Een wat kleinere brengt het totaal op 4, een snelle release en niet veel later die kenmerkende tik, zo mooi, hangen en de Cross gaat krom.

Ik roep naar Denny dat dit toch echt wel de moeite waard is voor wat foto’s en snel komt hij aangeflipperd. Niet wetende hoe groot de dame is. Bij de eerste glimp schat ik een meter, prachtvis, nog niet echt winterdik, maar het begint te komen. Bij het op de boot leggen besef ik dat ze toch wat groter is. Snel meten, heerlijk 110cm, een dikke glimlach verschijnt. En Denny maakt nog snel wat fotootjes voordat ze weer de diepte in glijdt.

Niet veel later moet ik weg om nog wat bestellingen te verwerken van de middag, maar Denny en Floris vissen nog even door en pakken nog een paar mooie snoeken. Later zijn ze nogmaals geweest, wederom met resultaat waarbij 1 snoek wel een werkelijk waar prachtige tekening heeft. Zeker een vermelding waard, geen snoek is hetzelfde. En een absoluut verslavende prachtvisserij.

Overigens zijn er ook weer de nodige nieuwe zaken binnengekomen, waaronder Spro Predator 1×7 Brown Coated Wire 20m voor het maken van eigen onderlijnen voor zowel normale streamers als tubeflies, topmateriaal, het is goed te smelten voor de lusknoop. Zelf gebruiken we ook graag de 80lb fluorocarbon onderlijnen met een lengte van 50cm en per 2 stuks verpakt, super spul. De accu’s en accu opladers zijn weer binnen, bulkverpakking Gamakatsu Worm 36 size 5/0 haken en komende week worden de bucktails weer aangevuld. gr. Edwin

One thought on “Pike on the Fly – The Ladies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *