Tussendoortje in de polder, Esox Lucius!

Gister even snel tussen de bedrijvigheden de polder in gegaan. M’n achtertuintje. In de winter vaak kleiachtig van kleur, maar rond deze tijd perfect. Geen makkelijk poldertje. Echter het kan er zo mooi zijn. Zo ook de natuur erom heen. En in de ochtend, dan is het rustig. Weinig auto’s, blatende koeien, een wouw, vele buizerds, hordes spreeuwen, ze groeperen al weer een tijdje, zo mooi. Anderhalf uur had ik maar, snel er tussenuit.

De updates mbt het weekend volgen spoedig, maar ik wilde even m’n hoofd lekker leeggooien, in de stevige wind, over die vlakke polders, daar waar het 20 tot 25 jaar geleden allemaal ooit begonnen is. Niet te moeilijk doen, 8 latje, drijvende lijn, rugzakje met camera, tang en aanverwante, struinen maar.

En los was het. Ze gingen er vol op. Met uitzondering van 2 iniminies, die gewoonweg te klein waren voor de EP streamer, was het resultaat 5 stuks, 3 van rond de 50a 60 cm en 2 rond de 70cm. Prachtige maten, volop aktie en heerlijk genieten. De ene keer de streamer rustig binnenvissend, de andere keer, zoals ik het zo graag doe, heftig, met hevige tikken, bijna jerkend. Denk dat ik dit maar weer eens vaker ga doen. Vangze! Gr. Edwin

2 thoughts on “Tussendoortje in de polder, Esox Lucius!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *