Carp on the Fly – updates

En met al dat zeebaars en snoekgeweld, doen jullie nog wel wat anders? Jazeker!

In de korte vrije uurtjes trekken we er nog graag op uit om achter de karpers aan te gaan. Echt wild is het dit seizoen nog niet, maar met een paar mooie spiegels en schubs mogen we niet klagen. Ook zijn de berichten van de nodige klanten veelbelovend. Sommigen hebben de afgelopen maand echt super gevangen. Niet alleen in Nederland en Belgie, maar ook de internationale klanten hebben het succes van de carpbol ontdekt en zijn bezig deze prachtige manier van vliegvissen verder te ontdekken. Alles op zicht, spanning op en top, pakt de karper de bol of niet? En dan schiet daar toch de verklikker weg, zie je de muil over de bol gaan en is het hangen. Het gevecht kan beginnen, prachtig! Zo ook Thibault uit Frankrijk, mooi man.

2 thoughts on “Carp on the Fly – updates

 1. Sjoerd says:

  Tja, die karpers blijven heel leuk om te belagen.
  Maar…..ze moeten natuurlijk wel goed gehaakt zijn. Die Fransman toont echter heel trots een wel heel vals gehaakte karper, gezien de plek waar de haak zit !!

  Zulke gehaakte vissen , wat je niet altijd kunt voorkomen,tel ik dus niet.

  Sjoerd

 2. Thibault says:

  Thanks for sharing Edwin, you catch some nice common too !

  Sjoerd, It’s the first time I catch a carp from the top of her nose. In this lake, carps were highly spooky and take the fly from the tip of their lips. The strikes were extremly subtitle because of high pressure from bait fishermen. I set the hook just a second to late maybe and this is the result. Not tomention that I missed a couple of huge orange koï carps because they have expulsed the fly as quick as they engulfed it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *