Yangtzehaven deels verboden! Workshop en meer…

En daar stonden we dan. Zonder dat we er uberhaupt van wisten, maar wat wil je ook in zo’n nieuw gebied. In overleg met de politie van Rijnmond.

Gisteren heb ik een workshop vliegvissen op zeebaars gegeven op de Maasvlakte voor de Zaanse vliegvissers. Het was een mooie zonnige dag, maar wel met een flink aantrekkende wind. Door een combinatie van een harde oostenwind en weinig stroming zou het geen gemakkelijke dag worden. Dt gecombineerd met het feit dat zowat niemand van de deelnemers uberhaupt ervaring had met het zeebaarsvliegvissen, deed ons besluiten om naar de Yangtzehaven te gaven. Een nieuwe stek op dit nieuw stukje Nederland. Echter ook hier stond de wind flink op, waardoor steeds meer deelnemers de luwte opzochten het hoekje om bij deze nieuw haven. Even voor de duidelijkheid, het is het stuk aan het eind van de Europaweg. Er staat hier een soort van prairiehek, (paar houten balken) waar je makkelijk over kunt klimmen en wat doet overkomen dat het meer een hek is om niet verder met de auto te kunnen komen, maar waar je wel mag vissen. NIET DUS. Na een tijdje kwam de politie ons opzoeken en riep de groep van 11 man (+ nog 3 onbekende spinvissers) bij elkaar. Ik moet zeggen dat na een zeer prettig gesprek met meneer en mevrouw politie Rijnmond, we er goed vanaf zijn gekomen. Overal waar zich een hek bevindt op de maasvlakte, wat voor hek dan ook, blijkt verboden gebied te zijn. Maar omdat het hier een beetje onduidelijk was, hebben ze simpelweg ons voor deze ene keer gematst. Even voor de duidelijkheid, anders hadden we allen een boete gekregen van 90 euro pp. Dus nogmaals ga het houten hek niet over, want je riskeert een stevige boete. Dat jullie het weten. Het terrein is nog in werking en volgens de politie kan het gevaarlijk zijn.

Dan de workshop. Er zijn een aantal zeebaarzen gevangen door de deelnemers, makkelijk was het niet, maar de doorzetters pakten ze uiteindelijk, top! Het is niet voor niks een van de moeilijkste manieren van vliegvissen en vergt veel praktijkervaring. Maar er zijn weer de nodige verslaafden bij, naar wat ik heb vernomen en dat gecombineerd met de zeehonden, de extreme vergezichten, maakte het wederom tot een mooie dag. Top mannen en vrouw voor het fijne gezelschap!

In de avond van de gelegenheid gebruik gemaakt en zelf ook natuurlijk op pad geweest met een mooie vijftiger die vocht als 60tiger, prachtig gewoon.

En afgelopen week heerlijk weggeweest met wat maten. Veel kleine vis, een aantal mooie zeebaarzen en een 66tiger als toetje, top! Gr. Edwin

2 thoughts on “Yangtzehaven deels verboden! Workshop en meer…

  1. pol says:

    Jammer hoor dat je daar niet meer mag komen, leuk die workshops ,
    Ivan genoot ook van het zeebaarzen. Helaas was het niet als de weken ervoor maar zag dat mijn opstapper het erg naar zijn zin had en dat deed me goed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *