Kunnen we dit weer…

niet een half jaar vasthouden. Wat heerlijk. Okok, er valt altijd nog wat te verbeteren, want die harde avondwind mag wel eens wegvallen. Echter over het algemeen top zo. En ja dus ook voor het vliegvissen. Eigenlijk wordt momenteel overal wel goed gevangen. Tenminste zoek en gij zult vinden. Of het nu ruizers, baars, winde, snoek, forel, of mijn favo in dit jaargetijde karper betreft. En als het even kan ga ik erop uit. Al is het soms maar voor een uurtje. Pakken wat je pakken kan, perfect.

Zo ook onderstaande prachtige schub. Alles volgens het boekje, zien, aanwerpen, even later de verklikker zien wegschieten, hangen, mooie spurt tot in de backing, wat fotootjes en daar mag ze weer. 100% pure power en op en top genieten met de vliegenlat. Veel beter wordt het niet…

Super zo en als je even tijd hebt, pak de lat en ga er op uit. Naast de normale wateren zijn de uiterwaarden van verschillende rivieren nu op hun hoogste punt en je ziet de vissen erover heen schuiven. Niet altijd even makkelijk, maar je staat in een adembenemende omgeving, met wellicht net als ik vanmiddag, 2 ooievaars achter me, op gepaste afstand een paar zwanen met jongen, een heerlijk zonnetje op de kop, cruisende vissen, zwarte sterntjes, de roep van een buizerd en het blaten van de schapen die nog op het schuine stuk kunnen grazen van de winterdijk. Want sinds vandaag staat aan de IJssel op vele plekken het water tot deze dijk. Machtig gezicht. Goed weekend nog! Gr. Edwin

2 thoughts on “Kunnen we dit weer…

  1. bart says:

    Belachelijk grote vis man! daar liggen sommige mensen een paar dagen in Frankrijk in de bivy te wachten… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *