En het seizoen is…

Geopend! 25 mei Nationale Hengelsportdag. Vroeger veel meer betekenis, omdat er een gesloten tijd was voor alle manieren van vissen. Nu voor velen de opening van het roofvisseizoen 2013-2014. Normaal gesproken zit ik in deze tijd achter de karper aan of worden de eerste zeebaars sessies gepland. Maar vanwege de lage (zeewater)temperaturen is het wat mij betreft nog even wachten. Dus…

We gaan vandaag met de boot op pad. Het grote water op. Een taaie visserij maar wel met kans op de big mama’s. En soms, heel soms, is het gekkenwerk. Het is vroeg als de wekker gaat en versuft rijd ik na een wandeling in een nog halfdonkere vroege ochtend met onze hond richting de trailerheling. Vroeg, omdat we niet achteraan de rij willen aansluiten bij de helling. Het zal druk worden vandaag. En druk was het. Niet zo druk als verwacht. Maar bij aankomst in de vroege ochtend staan er al een trailer of 5, echter er zijn al wat boten weg en na 1 boot zijn wij aan de beurt, zo dat gaat lekker. Het water is nog spegelglad, prachtig.

Paul had zich iets verslapen, gebeurt hem niet vaak. Niet erg want het blijft een leuke bezigheid om al die boten te zien, zeker zo in het begin van het seizoen, waarbij alles nog opgestart moet worden en er toch her en der wat problemen zijn. Zo ook bij ons blijkt later, want de electromotor doet moeilijk, niet wat Paul wil, waardoor het met de aantrekkende wind lastig wordt. Halverwege de middag besluiten we na een zeer taaie sessie er dan ook mee op te houden, tis mooi geweest vandaag. 1 snoekje in de vroege ochtend voor Paul en nog wat missers. In de middag was ik aan de beurt met een kleintje en een mooie van rond de 80. Verder nog een paar missers.

De andere boten, jerkbait, shad en doodaasvissers deden het niet beter of in sommige gevallen slechter, best was het niet vandaag op het grote water. Alleen de lundgast met de firebal en meerdere hengels pakte lekker mee, zo succesvol die methode. Maar ondanks de matige vangsten vandaag – ook dat hoort erbij – was het weer genieten. Met als absolute toppunt de visarend – met vis hangend in de klauwen, zoals je dat wel eens van video’s of foto’s uit canada ziet – die 30 seconden boven ons hing. Snel op naar nieuwe avonturen en dank Paul voor de gezelligheid! Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *