Puisterige Pubers.

Onder het motto: je moet toch wat als je niet kan snoeken en op de rivier geen karper kan vinden.

Zondag even naar de Loowaard geweest. Door het mooie weer moest er wel weer wat te vangen zijn bij het gemaal wat uitkomt op de rivier. Het water was een beetje te troebel en er was nog geen activiteit van paaiende brasem te zien. Gelukkig. Hoe vaak was ik hier niet steevast te laat om de vis nog te interesseren in mijn nimfen. 3 Jaar geleden zat hier ook altijd wel winde. Die zag je dan langs de kant tussen de stenen door cruisen, maar dit lijkt echt wel verleden tijd. Op het stuk tussen Pannerden en Arnhem is een een beroepsvisser actief. Volgens de vissers die ik daar sprak schijnt dat de oorzaak te zijn van de oh zo dramatische visstand in de Loowaard van de laatste jaren. Het weer was fantastisch, de stek was goed en de paar vissen die er zaten gingen ervoor. Mooie aanbeten op stromend water of op een traag binnen gestripte nimf. Donkere vloermatten uit de rivier met het uiterlijk van een puisterige puber, maar zonder slijm en met een gezonde portie vechtlust. Gr. Robbert

One thought on “Puisterige Pubers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *