Bloody hands what an afternoon…

Ben er nog stil van. Geen gelul dit keer. Nog ff voor de kou het water in, wat op zich best lekker is met nog steeds een watertemperatuur van rond de 6 graden, wel hard zakkende nu. De buitentemperatuur is een stuk lager vanmiddag. Maar de drang is groot. Zeker na een korte blanksessie vorig weekend, ook dat hoort erbij. Grootwatersnoeken met de vliegenlat.

Vanmiddag was alles anders. Iets voor 14.00 uur stap ik met de bellyboot het water in. Tot 16.15 heb ik de tijd. Eerste uur niks. Ook weinig prooivis op de Lowrance fishfinder. Metertje of 4 diep hier. En dan begin ik ze te zien. Strepen, zal wel karper of brasem zijn. Lijkt me grote vis. Geen idee verder. Vis het taludje af. En dan dat korte tikje, gevolgd door een beuk van jewelste. En deze gaat hard, man zo hard. De Shilton SL6 moet meerdere malen z’n slip bewijzen. En dat doet ie natuurlijk. De Cross #10 zo krom als een hoepel. Kan ik helaas niet laten zien, daar ik vanmiddag alleen ben. Vanaf dan is het gekkenwerk. Machtige drils, monsters van snoeken, zo ongelooflijk dik, met recht de echte big mama pikes. Om 16.15 stap ik trillend het water uit. De kleinste van vandaag, 84 cm doet mini aan. En dat terwijl het gewoon een mooie esox was. De overige 3, ongelooflijk. Metersnoeken. Alledrie. 101, 105 en de grootste 112cm. Niet zozeer de lengte, maar vooral de gewichten, die ik helaas niet heb kunnen wegen, spreken tot de voorbeelding. En nog steeds ben ik er stil van. Alles uiteraard op de Kers20. Dit is waarvoor we het allemaal doen. En dit vergeet ik dus nooit. Man wat een sessie. Cheers, Edwin Kerssies – Team Dyckers

16 thoughts on “Bloody hands what an afternoon…

 1. Mario Davis says:

  Wat een prachtige vissen, dan voel je de kou ook niet meer.
  Vrees dat het na vanacht voorlopig afgelopen is met de pret.

 2. bart says:

  Je zou bijna bang worden je benen in de bellyboat in het water te flapperen…

  Ik heb het vorige week ook eens geprobeert, mede na het lezen van jouw successen, maar helaas de afgelopen jaren nét iets minder tijd op het grote water erin gestopt om het uit te vogelen.

  Maar het is zowiezo genieten van de natuur en beleving, en helemaal als het je lukt zolke fantastische vissen te vangen!!!

  Bart

 3. Vin says:

  Allemachtig!allemachtig,allemachtig…!
  (ik check je blog natuurlijk stiekem sinds ons argument)
  Dikke felicitaties waard, geweldig!
  Ik wordt er gewoon een beetje bang van!
  Vin

 4. marcel says:

  Tjee man wat een bakken, dit is de droom van iedere visser.
  en de extra beloning als je dit met deze kou doet.
  top kerel!!

  gr.Marcel

 5. Pingback: Hit&Run snoeken, een oude passie | Dyckers blog

 6. Pingback: Hit&Run snoeken, een oude passie | Dyckers blog

 7. Pingback: Hit&Run snoeken, een oude passie | Dyckers blog

 8. Pingback: Hit&Run snoeken, een oude passie | Dyckers blog

 9. Pingback: Hit&Run snoeken, een oude passie | Dyckers blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *