Dyckers Bass Competition 2012, update

Langzaam maar zeker komt het weekend dichterbij. De weersvoorspellingen zijn gewoon goed en op dit moment zijn we druk bezig om alles straks in goede banen te leiden. Ook voor de Dyckers Bass Competiton 2012 zijn we natuurlijk aan de gang en zoals je ziet is er weer het nodige aan de prijzenpot toegevoegd!

De laatste dagen krijgen we regelmatig de vraag hoe de puntentelling gaat plaatsvinden. Hoe het exact gaat plaatsvinden wordt bij aankomst aanstaande vrijdag verteld. Maar het loont om wel rekening te houden met de volgende feiten:

 • Het is een zeebaars wedstrijd en daar draait het dus om. Wel willen we bepaalde manieren van vliegvissen stimuleren, dus is het mogelijk om extra punten te verdienen bij het vangen van andere vissoorten dan zeebaars, maar alleen tellende als diezelfde dag ook een zeebaars gevangen is.
 • Het is alleen toegestaan om met de vliegenhengel te vissen!
 • Naast vanaf de kant mag er in de bellyboot gevist worden. Vliegvissen vanuit de kajak en boot is verboden, nou ja je mag het natuurlijk doen, maar dit telt niet mee met de wedstrijd.
 • Aangezien de echte grote zeebaarzen oudjes zijn (soms meer dan 20 jaar) en zeer moeilijk te vangen, is de grootte zeer van belang bij de telling. Een voorbeeld: zeebaars tot 35cm 1 punt. Tussen de 35 en 50cm 3 punten. Tussen de 50 en 60cm 10 punten. Tussen de 60 en 70cm 25 punten. Tussen de 70cm en 80cm 50 punten en groter dan 80cm 100 punten. Let op dit is nog niet de exacte puntentelling, maar een indicatie hoe het ongeveer gaat plaatsvinden.
 • De vissoorten die naast zeebaars tellen zijn harder, zeeforel, makreel en fint. Het kan zijn dat afzonderlijk deze vissoort niet mee wordt geteld, maar gezamenlijk met een zeebaars en bijvoorbeeld een harder wel.
 • Het vangen van “slams” geven bonuspunten. Er kan maar 1 soort slam per dag gevangen worden. Voorbeeld: zeebaars, harder en fint: 25 punten. zeebaars, harder, fint, makreel en zeeforel op 1 dag: 75 punten. Ook hierbij telt de exacte puntentelling is nog niet bekend, maar het zal in deze richting gaan.
 • Wat betreft de slams loont het dus om in ieder geval wat andere type vliegen mee te nemen.
 • Naast zeebaars zal in ieder geval zeeforel en harder meegenomen worden in de puntentelling. Hoe exact dat horen jullie nog.
 • Je krijgt van ons een centimeter en iedere vis die meetelt moet op een digitale fotocamera worden gezet tezamen met de centimeter. Dit houdt dus in dat jij, of een van de vismaten van dat moment een camera bij de hand moet hebben. De foto tezamen met de centimeter is het bewijs van vangst.
 • Het is niet noodzakelijk om iedere zeebaars exact op te meten, want dat is in sommige situaties lastig. Een snelle foto voldoet dan meestal wel mits de zeebaars niet een lengte heeft bij een randgetal zoals 61cm of 72 cm, want dan hebben we een meetlat nodig om het exact vast te stellen. Als er iemand van de organisatie in de buurt is, kan ook die persoon de lengte bevestigen.
 • Alle gevangen vis tussen vrijdagnacht 0.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur tellen mee aan de wedstrijd. De deelnemers moeten uiterlijk om 15.30 uur bij de locatie aan het Oostvoornse meer terug zijn voor de prijsuitreiking.
Bij deze dus weer wat extra informatie. In de loop van de week zal er nog het nodige met de deelnemers worden gecommuniceerd. Voor nu bindze en oefenze! Tot vrijdagavond!
Gr. Edwin Kerssies – Team Dyckers

5 thoughts on “Dyckers Bass Competition 2012, update

 1. perr says:

  Cornelis, ik doe met je mee………elke vis is meegenomen, maar fun staat voorop…..alhoewel die Cross wel een dijk van een hengel is…ach we’ll see….tot vrijdag mannen en Mirjam…..

 2. Robbert Zalm says:

  Iedereen heel veel plezier. Ik ben benieuwd naar de resultaten en foto’s.
  Aan het weer kan het niet liggen. Dat wordt fanatastisch

 3. perry herber says:

  Best Dyckers team en aanmelders .
  Voor het aankomende weekend van mij hier vanuit noorwegen een goede vangt desgewenst .Helaas kan ik er niet bij zijn.

  Groet PERRY .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *