En de polder laat weer een van z’n schoonheden zien…

Weertje hoor, heerlijk. Niet eens een jas aan, gewoon het oude waadpak, truitje, 8 vliegenlat en wat streamers, karren door de polder. Raam open, genieten van de buitenlucht. Graadje of 16, afstervende planten, kraakhelder water en zoeken naar snoeken, top. Bij de eerste plek was het niks, maar bij de 2de stek aangekomen, verraad wat prooivis dat dit wel eens raak kon gaan worden. En ja hoor niet veel later bij de derde worp, krijg ik een geweldige aanbeet. In het kraakheldere water zie ik alles. Een gigamuil opent zich om m’n ep pike streamer te pakken. Hangen. Een mooie gevecht volgt van deze pakweg 80cm lange en vooral dikke snoek, enkele jumps, en dan zie ik dat de streamer niet goed gehaakt is maar er ahw uitbungelt. Even probeer ik de snoek nog te scheppen, maar helaas de vis lost. Balen.

Enkele worpen later pak ik nog een 50tiger. En dan wordt het tijd om naar een andere stek te rijden. Ook hier vis ik pakweg 15 minuten, maar buiten een inimisnoek langs de kantjes die wegschiet, zie ik niks. En zo gaan we weer verder. Genieten van mooie luchten, het vee wat nog in de wei staat, de ganzen die overvliegen. Ik stop bij een mooie kruising. Gooi in en uit het niets ontstaat een dikke zwarte massa modder achter m’n streamer. Beste bak, ik zie een flits, BAM hangen, yessss ook weer een flinke dame die van wanten weet en de 8 goed krom trekt. Hierna pak ik nog een 60tiger en m’n middag is weer meer dan goed met 3 snoeken, waarvan een hele mooie 90tiger. En wie weet gaan we vanmiddag ook nog even. Jullie horen het waarschijnlijk wel, laters Edwin

One thought on “En de polder laat weer een van z’n schoonheden zien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *