Exit Seabass enter the Esox

Vrijdag na mijn ochtendprogramma in een blinde roes, maar met ogen op de weg, naar de Maasvlakte gereden om de laatste mooie zeebaars dag mee te kunnen maken. Daar aangekomen kwam ik tot de spijtige conclusie dat het het water op de eerste stek te hoog stond om veilig te kunnen vissen. Ik ben in de auto gesprongen en naar de tweede stek gereden, met al dat verkas had ik uiteindelijk nog maar een uurtje de tijd om effectief te kunnen vissen. Ik heb het beste ervan proberen te maken maar het mocht niet baten, zonder een tik is mijn zeebaars seizoen geëindigd.

Bij de auto aangekomen kreeg ik een telefoontje van Sander om te vertellen dat hij klaar was met werk en dat hij naar de polders rond Utrecht reed om te gaan vissen, of ik ook kwam. De snoekspullen lagen in de auto en besloot die kant op te gaan. Uiteindelijk na een stevig potje filebingo gespeeld te hebben, A15 A16 A20 en A12 Bingo!!! op mijn bestemming aangekomen.

Sander was al een uurtje bezig en had 2 aanbeten gehad maar niks kunnen landen. Sander had per ongeluk maar een streamer meegenomen en zag zijn kansen maar laag in daar de streamer bijna net zo groot was als een gemiddelde poldersnoek. Gelukkig had ik mijn streamerbox mee en wisselden we om naar dahlberg divers. De polder lag er prachtig bij, de zon ging onder en de herfstkleuren werden versterkt door de gouden en rode kleuren van de zon en de hemel. Het water lag er als een zwarte spiegel bij en de waterplanten waren aardig weg.

Na een vlot halfuurtje kolkte er een snoekje achter mijn streamer en op de tweede aanval wist hij zichzelf te haken. Leuk beestje van ongeveer 50 cm en mooi gekleurd vanwege het donkere water. De snoeken leken los te komen zo tegen de avond schemer. Enkele bruggetjes verder kwam ik bij een oude betonnen bruggetje die de verbinding vormde naar een weiland. Les 1 bij het snoekvissen is nog altijd “de snoek ligt bij of onder de brug” en dus ook op deze plek wierp ik als eerste onder de brug. Niks, de tweede worp wierp ik langs de zijkant van de pijlers en boem een golf, een kolk en een zware beuk op de hengel. Sander erbij geroepen en die zag al gauw dat het om een fotogenieke vis ging. Na een paar korte runs en kopschudden de dame geland. Een prachtige lange polderdame lag in mijn handen, even onwennig met het fixeren van zo’n snoek sinds zo’n lange tijd maar na een paar foto’s weer snel terug gezet in het water. Het snoekseizoen is officieel van start gegaan en ik heb er zin in!. Gr. Brian

5 thoughts on “Exit Seabass enter the Esox

 1. Martin says:

  Super mooie vis, mooi man. Je hebt sowieso mooie vangsten de laatste tijd, als ik de blogs bekijk. Trade lives with me please!!!Ik ga van de week ook weer eens op jacht, super veel zin in. Succes nog!!!!!

 2. Brian says:

  Dank je foto, credits gaan naar Sander die voor een mooie plaat gerust de plomp in stapt!
  change lives? nog even niet er gaan nog mooie tijden voor mij aanbreken 🙂

 3. Arubaman says:

  Heerlijke vis maatje!

  En tja, dan wil je een mooi shot vanuit het water hoe je maat die dikke vis weer terug gaat zetten. Sta je relaxed tot halverwege je kuiten in de plomp en doe je nog 1 stapje achteruit….
  Zwavellucht, modderige blubberbellen en tot aan je middel. Tis toch maar goed dat ik altijd in mijn lekke waadbroeken de polders intrek.
  Binnenkort maar weer op pad zou ik zo zeggen!

 4. Brian says:

  Ik zeg komend weekend? zondag naar zwolle om met Ed de polders in te trekken en zaterdag denk ik in en om het Stichtse, maar kan ook naar lelycity komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *