Paar uurtjes op snoek met de vliegenlat

Van het weekend had ik in de middag wat uurtjes vrij. Zaterdag was het warm, bedrukkend warm, niet echt snoekweer, dus eerst een uurtje of twee achter de karper aan. Maar dit is niet de zomer van het vliegvissen op karper. Daar het in het voorjaar gewoon goed ging met een paar hele mooie karpers (zie o.a. deze en deze is het de laatste maanden ruk. Gewoon nauwelijks zon zodat je ze niet kunt spotten en is er zon, dan nog weinig karper op m’n wateren te zien. Zaterdag was zo’n dag, dat kon hem wel eens worden, dus erop uit. Maar nee hoor wederom niks, pff dus dan nog maar ff snel de Mastenbroeker polder in.

En ja hoor binnen een half uurtje een aanbeet en even later een mooi snoekje van in de 50. Nog net voor eten snel een vaart verderop pakken en hoppa numero twee een ukkie die direct zonder fotootje weer terug mocht. Paar stappen verder nog een aanbeet maar deze was niet veel groter dan de EP streamer van 18 cm, kan me lach niet inhouden. Valt me zoweizo op dat ik veel kleinere snoek zie wat een super goed teken is. Misschien is deze belabberde zomer juist wel goed voor het snoekbestand in de polders en stadswateren en de eerste tekenen zijn in ieder geval daar, ik vang super, dus dat belooft wat komende winter.

Zondag was het beduidend minder weer, mooi weer om te snoeken en besluit ik nog even een brede vaart te pakken. Na anderhalf uur nog niks gezien te hebben zit de tijd er voor vandaag al weer bijna op, als dan toch vanuit het niets een prachtige aanbeet volgt uit het heldere water. 2 keer knalt de snoek het water uit, super om te zien en even later ligt ze in het netje. Mooie maat van rond de 70cm, snel fotootje en terug kan ze weer. Hij gaat lekker zo! Laters Edwin

One thought on “Paar uurtjes op snoek met de vliegenlat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *