Zeebaars met windkracht 5 en meer…

Gisteren een afspraak bij Utrecht, met wat uurtjes speling. Snel Brian gecontact en ja hoor hij kon er ook wel ff tussenuit. De planning was zo rond 10 uur daar te staan tot pakweg 15.00 uur, een mooie laagtijsessie. Echter we zijn in Nederland, dus file, ditmaal bij Nijkerk, 15km, lekker dan. Uiteindelijk komen we iets voor 12 uur bij de maasvlakte aan. Een hele korte sessie van max 3 uur, daarna is het water te hoog om nog fatsoenlijk met de vliegenlat te vissen. Niet echt een goede start dus.

Enfin de insteek was wederom nieuwe stekken proberen i.v.m. Dyckers Seabass Weekend. De stek die we vandaag bezoeken kennen we allebei niet en het is dan ook geen alledaagse stek. Eenmaal bij de waterkant gekomen, ruikt het naar vis. Prachtig helder water met hier en daar een oneffenheid. Dit kan niet missen zeg ik nog tegen Brian en ja hoor na een half uur is het raak. Baf, een keiharde aanbeet van een zeebaars tegen de 50cm aan, De EP Streamer van 12 cm blijkt even later volledig opgeslokt te zijn, wat een gulzige beesten zijn het toch en een mooi robbertje vechten aan de vliegenlat.

Na nog eens een half uur komt de tweede eraan, strip, strip, een beuk van hier tot tokio, super!! Deze is iets groter en gaat mooi over de 50 heen. We vissen nog even door, maar willen eigenlijk nog een andere stek bezoeken. Dus dat doen we maar, alhoewel de potentie er hier nog lang niet uit is. Rond half 3 komen we bij de andere stek aan, maar helaas het water is al teveel gestegen. Toch nog ff proberen en ja hoor Brian schreeuwt hangen, met even later een flinke lach op zijn gezicht. Vals gehaakte harder. Mooie diepbuigende hengel die na een minuutje recht springt, gelost, nou ja rouwig kan hij er niet om zijn. Vervolgens bekijken we nog wat stekken, maar met dat hoge water hebben we er weinig vertrouwen in hier op de maasvlakte. Kortom tijd om er weer vandoor te gaan, want we hebben nog wat zaken te doen. Niet verkeerd dus in pakweg 2 uurtjes vissen op een nieuwe stek wederom dikke mooie donkergekleurde zeebaarzen, nog anderhalve week en de voorbereiding is in volle gang, Dyckers Seabass Weekend, ole! We hebben er enorm veel zin in en de zeebaarzen zitten er!

3 thoughts on “Zeebaars met windkracht 5 en meer…

 1. Perr says:

  Zeebaarsweekend 2011…

  Lieve Mirjam en beste Edwin.

  Langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor een onvergetelijk weekend.

  Zelden met zo’n leuke groep, top organisatie en fantastisch eten, zo weinig gevangen….LOL

  Nee, serieus….het is lang gelden dat ik zo veel lol heb gehad met “complete strangers”

  Zoals al gezegd, jullie voorbereiding, begeleiding en vriendelijkheid heeft voor een fantastische tijd gezorgd……vangen kan ik altijd nog……

  En mochten er nog mensen zijn die in de komende maanden nog eens samen zouden willen vissen……drop ff een mail dan kunnen we kijken of we het OVM of de maasvlakte nog een keer onveilig kunnen maken.

  Oh ja, voor ik het vergeet……ook Brian en Sander bedankt voor alle tips & tricks……

  Tot volgend jaar????????

  Perry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *