Seabass on fly, what a day!

Edwin en Edwin stond vandaag op de planning. Kortom met m’n naamgenoot op pad, altijd gezellig, fanatiek vissend en met een uitstekende lunch. Edwin stuurde gister nog een sms dat hij die voor z’n rekening zou nemen, het zal me benieuwen!

Een heerlijke dag aan zee, ik heb er zin in. Nog even Abel uitlaten en rond half 7 stap ik in de Auto. T’is te merken dat de meesten al weer terug zijn van vakantie want het is drukker dan ik verwacht. Maar rond 8en kom ik bij zee. Ik raak even in gesprek met een shadvisser, een oude rot in het vak die al zo’n 20 jaar op de zeebaars staat te vissen. En swooooetshhh daar gaat de shad weer, een heel eind weg, al hoppend binnen vissend. Leuke verhalen over 80tigers en ja zelfs de 90tigers komen aan bod, wat zou het super zijn om die eens aan de vliegenlat te vangen. Enfin zijn seizoen is niet super maar de laatste weken vangt hij redelijk, exact zoals ik het ook verneem en zelf ervaar, het begint te komen, tijd om de vliegenlat uit de auto te halen en er zelf voor te gaan!

Edwin zal zo rond half 10 komen na eerst de kids naar school gebracht te hebben en dat geeft me de tijd om alvast even voor te vissen. Altijd leuk om er dan al een te vangen. Bij aankomst zie ik iets dobberen, ja hoor een klein zeehondje is op de plek bezig, mooi gezicht, maar de zeebaars kan ik wel even schudden, nou ja toch maar proberen. En daar gaat de nieuwe Airflo Sixth Sense D3 7/8 lijn, perfect voor deze stek met veel blokken en een diepte van zo rond de 3 a 4 meter, soms iets dieper en soms ondieper. En zo sta ik een kwartiertje wanneer ik Ed in de verte hoor roepen, even kijk ik om, voel een vette ruk, krijg nou wat, yes hangen, prachtig gevecht volgt, wat zijn het toch sterke mooie vissen, die zeebaarzen, Edwin lacht, snel een fotootje maken en ze kan terug, dat is numero uno, tegen de 50 aan, aan de ep streamer, ach dat weten jullie zo onderhand wel, hoppa!

Ed roept nog, ik pak de spullen, tot zooooo
Ik vis nog even verder en Ed gaat pakweg 15 meter links van me staan, we staan flink aan de babbel, altijd genoeg te bespreken, 1ste worp, 2de worp, 3de worp gaat weer richting horizon van Ed en ja hoor niet veel later ook daar BAM hangen, een beste!

Helaas niet de tijd genomen om deze op te meten, maar achter in de 50 was de zeebaars zeker! (misschien wel een 60tiger)

We vissen lekker door, stek voor stek en dan toch weer uit het niets, bam, hangen, anders kan ik het niet omschrijven, alles hangt en gaat even hard, alhoewel deze is wel ietsje kleiner maar nog steeds eentje achter in de 40, tegen de 50 an.

Prachtig om de vele sandeels en andere kleine visjes langs de kanten te zien schuiven. Af en toe een groepje harders en ja ja nu toch ook jagende zeebaars, wat zijn ze snel. Uit de diepte zie je een snel schot richting de prooivis, een kolk en weg zijn ze weer. Enfin we vissen verder, het zal zo rond half 12 zijn geweest, t’is hier wat ondieper, als ik ditmaal een worp wat langs de kant plaats, ff 6 seconden laten afzinken, diep is het hier niet, strip, strip, strip, BAM, maar nu een echte BAM, deze is zeker groter en vecht top, absoluut top aan de 8lat. Numero 3 in da house, 4 in totaal en net als die van Ed was deze echt mooi van formaat. Ik wilde het weten en heb maar een kerfje op de lat gezet, zojuist opgemeten, super, 59cm, kijk dat begint er echt op te lijken, op naar de 80 zeggen we nog tegen elkaar, we lachen ff en vissen verder.

T’is weer ff rustig als ik Ed hoor roepen, ja hoor, heb er eentje. Maarruh geen grote hoor. Ik zie zijn vliegenhengel ook aanzienlijk minder krom staan. Vecht wel raar zegt ie nog, fintje?, Snel kwam er een antwoord, haha een makreel, altijd leuk met die flapperstaartjes.

Tis rond half 1 als we besluiten te lunchen. Ed had me aangegeven dat ik niets hoefde mee te nemen en dat hij het zou verzorgen. En dat deed hij. Top, absoluut top, echt op z’n Frans, waar zijn schoonfamilie vandaan komt en alwaar hij zo graag mag vertoeven. Niks was te gek. Flesje rood, Franse kaas, Franse worst, gekookt eitje, baquette, tomaatjes, heeeeeerlijk, zeker na zo’n succesvolle ochtend. Nogmaals dank Ed, de volgende is voor mij!

Je snapt het al, van vissen kwam niet veel meer. Rond half 3 stappen we nog even het water in. Her en der vissen we nog wat, ik pak nog 1 mooie zeebaars wat het m’n totaal op 4 brengt en het dagtotaal op 5 + 1 makreel, toch niet verkeerd met de vliegenlat en we zijn blij. Moet er nog wel bij vertellen dat ik echt een gigabeuk op de lat heb gehad, 2 seconden, meer was het niet, en toen knapte de 40/00, langs een blok ofzo waarschijnlijk. Maar dit was een echte, dus het zal niet al te lang duren dat de drang weer te groot wordt en we die kant opkarren. Wat was het weer heerlijk zo aan de zee in goed gezelschap! Gr. Edwin
Team Dyckers

9 thoughts on “Seabass on fly, what a day!

 1. Sieger says:

  Mooi werk Edwin, altijd weer een genot om je verhalen te lezen en mooie foto’s ook … Oh ja en prachtige vis!

  Hoop dat die 80ger er snel aan mag komen…

  Groet Sieger

 2. Ed says:

  Hi Edwin, vandaag was helemaal top! Mooie vissen gevangen in zeer aangenaam gezelschap. Een dag om te koesteren. Moeten we nog ‘s doen.
  Ed

 3. Arno van smirren says:

  Prachtige foto’s Edwin!
  Hier in westkapelle vissen de meesten met pluggen lange scoop 3meter diep kort langs de palen. met resultaat. heb reeds een70+ zien vangen. wat een beest. nu ik nog. slechts twee
  aanbeten gehad. niets gevangen. helaas.
  grt.
  smir

 4. Bert Jans says:

  Wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn. Toevallig zijn wij gisteren ook vanuit Zwolle naar zee gereden. Meer dan een paar finten en zeehonden hebben we niet gezien, hahaha..

 5. Perr says:

  Hi Edwin….wat een mazzel met zo’n maat te mogen vissen……mooie vissen weer……en die 60 + jongens vangen we wel tijdens het Dyckers zeebaars weekend…..is er al een datum bekend…ik ben net terug van vakantie en kan haast niet wachten om weer een vis aan de hengel te krijgen ipv voor de duikbril….

  groeten Perr

 6. Pingback: De maasvlakte, er valt altijd wat te beleven! | Dyckers blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *