Perca was los!

Na de wekelijkse boodschappen en een flinke wandeling met de familie en Abel, m’n cocker spaniel, was het vanmiddag weer eens tijd om met de bellyboot de plas op te gaan. Toch wel super zo’n grote plas in de “achtertuin” alwaar ik lopend met de Mac Fishing Hi & Dry op de rug naar toe kan. Standaard staat dat grote ding dan ook opgeblazen in de schuur. Nog even de hengels omturnen, de 5 met de Airflo Sixth Sense Di7 5/6 zinklijn, ik ga er aan wennen en wat is deze lijn fijn zeg. Dun van diameter, zinkt snel en bovenal voel je elke aanbeet. Voorheen viste ik altijd met de Depthfinders, maar dit is toch andere koek. Zeer geschikt om vanuit de (belly)boot op diepte te vissen, zoals de baars die ik vandaag ga zoeken. Enne naast de 5 lat gaat de 8 lat mee voor als ik even wil uitwijken op zoek naar big mama’s. Maar met deze toch vrij benauwde temperaturen en weinig wind, acht ik die kans zo midden op de dag klein, dus ligt de focus op de prachtige zoetwaterstekels.

Altijd weer grappig om al die mensen te zien kijken als ik hier door de straten richting de plas loop. Even de dieptemeter erop zetten, flippers aan en dan kunnen we. Het blijft een heerlijke visserij. Water geeft 21,5 graden aan, het begint de laatste dagen op te lopen, alhoewel het vorig jaar rond deze tijd 24 graden was. De karpers begroeten me even en zwemmen kort met me mee. Soms is het echt een megabak maar meestal 20 ponders en nee die beesten pak je niet, al 2 jaar geprobeerd, dus nu gewoon genieten van die donkere schimmen die ff komen kijken wat die rare snuiter aan het doen is. Ik besluit om kort met een grote popper de ondieptes afvissen, al snel wordt duidelijk, tis niks en dan bereik ik de diepere delen van de plas. Peddelen en zoeken. Het duurt even, maar verspreid zie ik nu schooltjes op de dieptemeter verschijnen, niet veel later gevolgd door voorzichtig getik aan de 5lat. Nummer 1 is binnen. Een kleintje van rond de 20cm. Meestal zitten deze baarzen in grote scholen en zo ook vandaag, na 5 stuks vind ik het welletjes en peddel verder op zoek naar de grote baarzen.

12 meter, 11 meter, patssss, 6 meter, 4 meter, een flink talud, ik kijk om me heen en door het heldere water zie ik iets wat ik nog niet vaak heb gezien. Een grote school baarzen trekt 1 meter onder de oppervlakte op nog geen 3 meter langs me heen, machtig gezicht, ff kijken en hop hop, het ep streamertje ligt er al tussen, oefff wat een voedselnijd, die een na de andere schiet erop en weer vang ik er een paar, maar ook deze zijn niet al te groot, 24cm de grootste.

En zo gaat het lekker door vanmiddag. De baars is los, pakweg 25 stuks zijn er nu gevangen, als ik besluit om langs een flink talud met waterplanten te vissen. Lijn ff laten afzinken, tis hier niet al te diep (4 meter) dus echt lang hoeft het niet, strip, strip, bam hangen en deze knalt er goed doorheen. Mooie sterke vis die op de 5 goed z’n krachten laat zien. 34 cm, hoge rug, lekkerrrr!

Dit gaan we binnenkort maar weer eens over doen!
Gr. Edwin

2 thoughts on “Perca was los!

  1. Vin says:

    wat zijn ze toch mooi!
    Bovenste foto ijzersterk!

    Op de Merwede had ik vorige week zondag helemaal niets, wel enorme scholen groooooooooooote roofblei bij afgaand tij…maar ik kon er niet bijkomen…
    verders 7 EPtjes geparkeerd op de bodem…dat wordt weer binden..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *