Visual porn

Vrije dag en normaal gesproken betekent dat vissen. Maar na al die visdagen kom je erachter dat je haar wat lang wordt, je kleding wat slijt en dat er ook nog zoiets is als een goed voorkomen. Zucht, dat betekent niet vissen en andere zaken doen zoals een kapper bezoek, het huis opruimen en kleding kopen.

De afgelopen keren op zeebaars zijn best succesvol geweest dus gelukkig was het niet een grote domper dat ik daar niet naar toe kon. Waar ik wel weer zin in had was dame Esox. Ik miste het visuele aspect wat je hebt met het vissen op snoek, die geweldige flits net voordat je je streamer ziet verdwijnen.

In 20 minuten had ik een nieuwe spijkerbroek, nieuw overhemd en een paar shirts gekocht. Na een half uurtje social talk in de kappersstoel stond ik met een kort koppie later aan de waterkant. Ik had niet heel veel tijd meer en dus ben ik naar een paar stekken gegaan waar ‘s winters altijd wel een snoekje te vinden is. Op een hotspot aangekomen zag ik dat het water hoog maar wel prachtig helder was. Op deze stek staat een muurtje waar meestal rond of voor een snoek in hinderlaag ligt. Na een kwartiertje het gebied uitgekamd te hebben was er op wat voorntjes na geen teken van leven. Ik besloot mijn laatste worpen vanaf het muurtje te doen zodat ik strakker langs de kant kon vissen. Ik had mijn streamer omgewisseld voor een oranje EP streamer om snoekmans uit de tent te lokken.

Met dat heldere water en mijn verhoogde werpplatform kon ik mijn vlieg nauwgezet in de gaten houden. Mijn tweede worp was een lange langs het kantje. Ik stripte de streamer met korte halen naar mij toe, met nog een metertje lijn uit het topoog werd de streamer vanachter in zijn geheel opgeslokt door een flink snoekdame die waarschijnlijk een flink eind was meegezwommen. De aanbeet was echt super, vanuit mijn hoge standplaats zag ik de snoek in haar gehele lengte achter de streamer aankomen. De aanval was niet supervlug waardoor je perfect kon zien hoe de muil werd geoppend en de vis over de streamer schoof. Ik kon mijzelf net lang genoeg inhouden om de haak te zetten met een flinke stripstrike. Het gevecht was super, op een stromende rivier geeft zo’n snoek niet snel op. Ik moest haar op de reel drillen na een paar mooie runs en sprongen. Uiteindelijk kon ik mijn eerste snoek sinds een lange tijd netten, een prachtige slanke dame van 88 cm.

Gr. Brian Elward

One thought on “Visual porn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *