Last minute zeebaarzen

Gisteren zou ik samen met mijn vismaatje lesley foto’s gaan maken van de zijsteunen die hij voor de Hobie kayak had gemaakt. op het laatste moment werden de plannen gewijzigd daar de weersverwcahting en het tij prachtig zou uitvallen. Daarnaast stond Lesley’s zeebaars teller op een zielige 1.

Gelukkig had ik al mijn spul al in de auto liggen en zijn we naar de maasvlakte getogen. het water was vanaf het middaguur opkomend waarna het vrij snel were zou afgaan. met doodtij op de eerste stek aangekomen en de spullen in orde gemaakt. Lesley is meer van het kunstaas en shads en ik iets meer van de vlieg. Het water was ondanks het doodtij toch nog aardig bruin en er zat toch een klein beetje beweging in, ik besloot om ipv een donkere vlieg toch de grijs/witte streamer eraan te knopen. Lesley begon met de subwalk (Joop Folker wannabee!!!) maar al gauw besloot hij van dit plugje af te stappen toen ik de eerste beuk kreeg op een wat dieper geviste vlieg. Snel de shad eraan en meters maken. Te fanatiek om volgende baars te vangen heb ik hem maar niet gevraagd om een foto te maken. zelfontspanner lukte niete cht en dus hoppa niet teveel gedoe en verder vissen. Na een kort halfuurtje toch maar geswitched naar mijn oude vertrouwde zwart/paarse combi voor donkerdik water. Niet veel later de volgende beuk net voor mijn voeten en een ietwat beteuterde Lesley iets verder van mijn voeten. Voor deze mooie baars wilde hij wel van zijn stek komen en schoot hij en paar mooie platen.

Ik bleef bij mijn vertrouwde zwart paarse vlieg toen we naar de volgende plek gingen, lesley was ondertussen al veranderd van shad naar plug naar pilker met sandeel en weer naar worm. Terwijl hij wisselde haakte ik mijn derde baars van de dag. Met het opkomende tij werd het lastig om op deze stek te blijven en zijn we naar een andere plek gegaan waar ik met Edwin tijdens het weekend de boel had verkent. een paar vissers die er al bezig waren hadden enkele makrelen gevangen maar het was niet veel soeps. met de vlieg en kunstaas was het met hoogwater ook lastig te bevissen. Na een korte pauze zijn we weer verder getrokken naar een andere plek. Op deze plek had Lesley niet veel geloof in de baars potentie, maar goed mijn woorden deden hem geloven en we begonnen te vissen. Niet veel later werd mijn lijn ongelofelijk hard uit mijn handen getrokken en boog mijn hengel wel erg diep. in luttele seconden was er opeens geen beweging meer in te krijgen, de vis had zich richting de stenen begeven en wist zich van de haak te ontdoen en die vast te zetten aan een flinke steen. De eerste vlieg van de dag pleite en een grote baars gemist. snel een nieuwe vlieg aangeknoopt en het water in gesodemieterd, vis zat er zekers. Niet veels strips later weer een beuk en numero 4 van de dag werd geland, geschoten en terug gezet.

De uiteindelijke score van de dag vliegvisser 4, spinvisser 1. Soms zit het mee en soms zit het heel erg mee 😉

Gr. Brian

3 thoughts on “Last minute zeebaarzen

 1. Auke says:

  Als kayakvisser ben ik natuurlijk vreselijk benieuwd naar de zijsteunen van Lesley!! Ik heb een Hobie Adventure en dat is een stukie instabieler… Wil je staan zwiepen in de kayak is dit echt tricky..

  Ook super te lezen dat de visser die met de “mooiste manier om niets te vangen” toch de meeste vis op de kant wist te krijgen.. 😉

 2. Brian Elward says:

  He Auke,
  ik was ook erg benieuwd naar die zijsteunen, heb net als Lesley een outback en staan gaat wel maar is niet ideaal. Ik heb al foto’s gezien en het ziet er prima uit. Tevens heeft hij een werpplatform erop kunnen maken zodat staan nog makkelijker wordt. Ik ben erg benieuwd naar de real deal. Binnenkort meer info 🙂 misschien dat ik zijn steunen woensdag leen om te gaan snoeken.
  Maar goed prioriteiten he, als je een zeebaarsje kan vangen dan kan ik me maar moeilijk op andere dingen focussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *