Seabass on fly, the story continues…

Alhoewel andere dagen in de planning stonden, kwam gisteravond – bij het zien van het weerbericht en getij.nl – al snel het besef, als ik wat zekerheid qua weer wil, dan moet ik vandaag gaan. Snel nog wat EP streamers binden, want bij die rotsen blijft er wel eens 1 zitten, auto inpakken, slapen en gaaaan. Het getij is vandaag bijzonder met een erg lang laag tij van zeg eens 10.00 tot 15.00 uur. Aan de ene kant geeft dit de mogelijkheid om meerdere stekken te pakken, maar aan de andere kant lijkt me dit verre van ideaal, daar ik bij voorkeur toch flinke stroming wil zien.

Het vermoeden werd de waarheid, het was taai. Desalniettemin was het heerlijk vertoeven aan de kust met zo’n 25 graden en nauwelijks wind. Ook wel eens lekker, zeker na het zware weekend van 1,5 week geleden. De doorzicht was geweldig en naaste de vele garnalen, sandeels en ander kleine vis, kwam er af en toe een paartje beste harders langs, mooi om te zien.

Enfin na 2,5 uur smijten met zowel de zinklijn als de intermediate sloeg de twijfel toe. Toch maar weer eens verplaatsen en altijd weer uit het niets kwam daar dan die beuk, gevolgd door een goed gevecht op de reel. Een dikke, donkergekleurde zeebaars van wat later blijkt 49cm ging voor de EP Streamer Grey White van 10cm. Na wat fotootjes gaat ie terug de diepte in. Waar er 1 zit, zijn er vaak meer bij zeebaars, dus snel gaat de DI7 weer richting horizon.

Maar helaas na nog eens 2,5 uur vissen, waarbij de zee eindelijk weer goed gaat stromen – echter de stek leent zich er niet naar om nog door te zetten – vind ik het welletjes. Moe maar tevreden gaat de tocht weer richting Zwolle. De volgende trip staat alweer in de planning!
Gr. Edwin

5 thoughts on “Seabass on fly, the story continues…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *