Roofblei op de IJssel

Men neme een 7lat met drijvende lijn (lichter kan ook, maar ik heb ze tot 78cm aan de vliegenlat gevangen en die zijn toch echt wel sterk) een 7cm EP streamertje, mooie lange leader bestaande uit een 9ft monoleader (Airflo) 1x of 2x + verlengd met 1,5 meter 26/00, een heerlijke rustige ijsselavond, met goede stroming op de rivier zo vanaf pakweg…NU!!

Juistem eindelijk laten ze zich weer zien. Gisteravond mocht ik nog ff een uurtje weg voordat het donker werd. Ook mede gezien de magere resultaten van afgelopen weekend. Tijd om weer eens naar die moeilijke maar ozo mooie ijssel te gaan. Zoeken naar een sterke stroming, strip, strip, flitsss mis, shit zeg, had ik niet verwacht, ze zitten er. Machtig mooi alles op zicht en je schrikt toch wel van de kolken. Geen grote kunnen vangen vanavond, maar 4 roofbleien van zeg eens 35 a 40cm is zeker leuk kan ik u verzekeren, kortom gisteravond zat het mee!

Gr. Edwin

6 thoughts on “Roofblei op de IJssel

 1. Likkoe Himself says:

  blijven wisselvallige beesten… op dat plekkie zitten ze vaak of groot of niet en nu ineens ook de kleintjes… snapzenietmeerdieroofmeunen….

 2. Joost says:

  Ik ga je site en twitter blokkeren hoor Edwin.

  Ik wordt helemaal gek. Ik zit al een tijd te proberen om roofblei te vangen op de ijssel en het enige wat ik vang is kleine baars (rond de 15 cm, grote baars lukt ook al niet). Dan probeer ik ook nog wel eens karper te vangen maar dat lukt mij ook al niet.

  En dan komt ik op je site en je vangt regelmatig karper en dan ook nog ff 4 roofblei-en op één avond.

  Goed bezig hoor.
  Als je volgende week een blauwe peugeot voor de deur ziet staan en die volgt je naar je vis stek. Wees niet bang dat ben ik. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *