Verslag likkoe-bonemeuntrip 2011

Het waren zware dagen, maar fijne dagen.
De Likkoe-bonemeuntrip 2011, onze officiële bonefish ontmaagding is weer voorbij.

Bijna 9 dagen zaten we met 3 man in een appartementje in de tropen met 1 duidelijk doel: Do It Yourself (DIY) bonefish. Hoewel, DIY, we hadden van echte bonefishcracks al heel wat informatie ingewonnen en vooral het team van Dyckers heeft hierbij een steenttje bijgedragen.
Honderden euro’s materiaal en een lange vlucht verder was het op 10 mei dan zo ver… een half uurtje was het nog licht toen we onze voeten voor het eerst in het water van een prachtige ondiepe lagune zetten.

Maar veel verder kwamen we niet dan het spotten van en werpen op wat nervous water en wat blindcasten.

De eerste volle dag was andere koek. Om 5u ging de wekker en al snel stonden we aan de baai.
Ik had eerder al een een bonefish gevangen, maar nu was het voor het eggie… helaas viel het weer enorm tegen; het waaide keihard en er was heel weinig licht.

Desondanks wisten zowel Paul als Gert Jan de eerste bonefish van hun leven te vangen en terug te zetten (das knap, voor een Kampenaar 😉 )

De ban was dus al gebroken, voor het ontbijt zelfs. Genietend van een heerlijk ontbijt werd de tactiek voor de dag doorgenomen terwijl we nauwlettend weerberichten in de gaten hielden. Ook ik moest van die nul af, op dag 1!

We besloten naar een plek te gaan waar de zee als een soort riviertje naar wat flats loopt.

Op een zeer ondiep stuk met veel zeegras spot ik al snel de eerste bones en werp een vis van ca. 55-60cm feilloos aan, zet de haak goed en op de eerste run heb ik een goed antwoord, dan ineens start hij door en pats! lijnbreuk! AAArrrghh!! Dit herhaalt zich nog 10-15x, ik wissel van merken en diktes tippet, maar ik blijf problemen ondervinden. Dag 1 sluiten we uiteindelijk af zonder bonefish voor mij, Paul heeft er 3 en GJ 6. Deze frustrerende dag wil ik graag van me afzetten…

Gelukkig verlopen de volgende dagen een stuk beter, uiteindelijk bleek mijn lijnbreuk probleem te liggen aan te weinig windingen in mijn knopen… vanaf het moment dat ik 2 windingen erbij doe in een clinchknoop, blijft mijn leader heel en kan ik ook eindelijk vangen. De eindscores zijn uiteindelijk; Jasper 17, Gert Jan 26 en Paul 47 bonefish. Gert Jan ontpopt zich verder tot Jack-master door bijna elke dag wel een barjack te vangen, terwijl zowel Paul als ik er geen een vangen. Daarnaast heeft Gert Jan nog een leuke barracuda gevangen, verspeel ik een anderhalve meter tarpon en spotten we op de laatste dag zonder hengels ineens overal meer vis dan op de visdagen. Reden genoeg om de volgende tropentrip alvast weer uit te gaan stippelen…
Hier volgen nog wat foto’s, gewoon omdat het kan

Jasper’s nul is eraf

Jackmaster Gert Jan

Daar gaat er weer eentje, njjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tailende bones laten je hartslag enorm oplopen

De buff is onmisbaar, óók tegen muggen

Paul pakt de eerste grote bone van de trip

En GJ pakt aansluitend meteen de tweede grote bone van de trip

Kajakvissen, ik verspeelde nog een flinke tarpon…

De EP brushvliegen waren een klasse op zichzelf

EP brush, ook erg lekker bij pasta

Prachtige plekken

En goede actie met mooie vissen, ik hoop dat ik snel wéér kan…

Jasper “Sir Spookalot” Vos

4 thoughts on “Verslag likkoe-bonemeuntrip 2011

 1. Robbert Zalm says:

  Heerlijk he zo’n tripje. Voor mij toch nog altijd een van de mooiste manieren van vissen.
  Bedankt voor het verslag

 2. hindrick says:

  mooi verslag gave vissen,
  het verlangen naar de tropen groeid al weer.
  mooi dat ieder wat gevangen heeft. mijn complimenten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *