Prachtige baars en tja…aan de vlieg dus.

Eindelijk vond ik ze dan vanavond. Na een aantal vruchteloze pogingen klopte het vanavond en wat een feest. Nog even met de belly de plas op en ja hoor na een tijdje pakte ik dan eindelijk weer een baars, niet groot van stuk, maar fun was het zeker. En zo volgen er nog een paar, totdat er een flinke bak aan m’n ep streamertje hangt, prachtig. 41 centimeters en met een mooie rug. Hier ben ik zeer blij mee, een prachtavond. Tenminste dat dacht ik, nog een worp en dan ga ik eruit…

Nog een worp……die totaal, maar dan ook totaal mislukt. Vanuit de belly met zinklijnen, het blijft oppassen. Voor ik het weet valt m’n lijn slap, de streamer blijft ergens achter haken, m’n pet vast en zeker en ik grijp naar de achterkant van m’n hoofd. Waaaaaat? Hartstikke vast in m’n hoofd. Ik por eraan, voel een lichte pijn, maar krijg er geen beweging in, dat ding zit muurvast! Wat nu. Ik was al bij de kant en besluit m’n lieve schat maar eens te bellen. Dit is me in m’n meer dan 20 jaar lang vliegvissen nog nooit gebeurd, ja wel eens een puntje vast gehad, maar oef deze zit toch echt diep. Ze is direct en verstandig, dat wordt naar de huisartsenpost op zondagavond 23.00 uur en daar zit je dan. Gelukkig kunnen m’n schoonmoeder en -vader die dichtbij wonen, op onze kleine passen. Mir kan haar lach in de auto niet houden, ik kijk bedrukt, heb het niet zo op spuiten, tangen en wat al niet meer. Enfin er is eerst flink geropt, toch verdoving, vervolgens nog eens geropt en toen maar een snee gemaakt. En daar was het streamertje dan, bebloed en wel, moraal van het verhaal, pas altijd op, want een ongeluk ligt in een klein hoekje! Laterssss Edwin Team Dyckers

En nog een van de baars omdat die zo mooi was en nu toch wel een staartje met zich mee kreeg, hehe…

13 thoughts on “Prachtige baars en tja…aan de vlieg dus.

 1. likkoe himself says:

  Ha, dá’s nog eens haardkoor! Maar je pet had je wel gered, denk ik. Desalniettemin; historische actie 🙂

 2. hendri says:

  ai ai ai, ook zon fijne weerhaak er aan he.
  maar wel een mooie baars! en dat mag soms best pijn doen toch. 😉

 3. Brian says:

  :),Je had mij wel kunnen bellen, had toch dienst dit weekend. Beetje lidocaine, scalpelmesje en tangetje en hoppa!! Bij mij krijg je tenminste nog een koekje als je braaf bent geweest 🙂

 4. hindrick says:

  en edwin nu een kater??
  iedergeval heb je nu al een idee hoe die lichtere/grijze lokken je gaan staan.
  iets waar ik mij geen zorgen over hoef te maken.

  hoop je toch snel weer op de plas te zien en vind je verslag en foto’s meer dan sportief.

 5. Vin says:

  hahahaaaa:
  zak!
  auwauwauw…ik wordt al misselijk als ik het zie…
  weg met die weerhaken jong!
  (of weg met die zinklijnen…)
  Heb je er wel een borrel op genomen, en een kusje op gekregen?
  (ik wilde morgen gaan baarzen…durf meteen niet meer!)
  hou je taai!

 6. Robbert Zalm says:

  Hahahaha. Sorry. Niet dat truukje geprobeerd met dik nylon in de haakbocht en dan heel plots een harde ruk geven ?
  Volgende keer een verhaaltje over een vliegje met grote loodogen ??
  Hele fijne baars

 7. Vin says:

  heb je er eigenlijk nog over gedacht om deze “Jaap” van een vangst door te sturen naar Totalfishing…?:)

 8. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  @ Robbert die haak zat muuur en muur vast. Door de zinklijn krijgt de vlieg een dermate snelheid (nog veel meer dan bij een drijvende lijn) paffff overigens niks van gevoeld en voor de rest valt het heeeel erg mee. Enne ikke nie vissen met loodogen 😀

  Nee deze liet ik maar ff langs gaan Vin, hehe, btw nog baars gevangen?

 9. Vin says:

  Nakka baarzen…wel op 10 meter diepte veel vissignalen; zat nog 5 meter water onder tot de bodem…maar er was geen interesse van baarsmans…wel zo lekker (tegenwinds)gepeddeld dat ik nu met een zere rug zit/sta…auw:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *