Zeebaars, ovm, zeebaars, ovm, zee….

Zo gaat het op een dagje zoals gisteren, als de zeebaars nog niet echt gearriveerd is, maar er her en der (van plug en shadvissers) al wel leuke berichten binnendruppelen. Jaja, het bloed kruipt… dus gister weer een dag ingepland om achter de zeebaars aan te gaan.

M’n favoriete getij met de vliegenlat is toch laag water, zoeken naar stromingen die er dan nog zijn, gecombineerd met stenen, etc. waar de zeebaars lekker onder kan liggen. Rond 8 uur sta ik op een van m’n favostekken op de maasvlakte. Twater staat nog iets te hoog en ik besluit even verderop te kijken in wat rustig water of er al harders te spotten zijn. En ja hoor een paar flinke bakken cruisen langs me heen. Ik laat ze want zeebaars is vandaag toch echt het doel en ik heb niet echt de vliegen bij me om achter de harders te gaan. Wel een mooi, soms frustrerend spelletje, want makkelijk is het niet!

Enfin na een uurtje rondkijken wordt het tijd om naar de eerste stek te gaan. Ik kan er kort over zijn, geen zeebaars gezien. Jaja wel weer een zeehond die op 20 meter ff kwam kijken en een hookup van een mooie geep die wel wat zag in de ep sandeel, maar zeebaars ho maar. Na 2 uur geef ik er de brui aan en kar naar stek 2 pakweg 25km verderop. Maar ook daar kan ik kort over zijn, geen zeebaars, ook niet van andere vissers die ik hier gezien / gesproken heb, tenminste niet toen ik er was. Wel leuk om Robbert (belly) en Peter (hobie) zien rond te dobberen, ff kort gesproken en ze succes gewenst, tijd om het over een andere boeg te gaan gooien, ovm.

Ondertussen is al het weer rond half 2 dat ik aankom. Rustig de boel pakken en vanwege de wind kan ik nu met echt lange leaders vissen. A.Jensen High Tide 7 Lat, drijvende lijn op de Danielsson L5W 6nine, airflo 9ft mono leader 2x eraan en verlengen met 4 meter 19/00 fluorocarbon van Duel HD, super spul. Aan het einde komt een van m’n favostreamertjes voor Ovm, de Grizzly Tan ‘5 en knallen maar. Ik had al besloten om verschillende binnenbakken af te vissen, toch wel mijn meest favoriete visserij op ovm. De aanbeten zijn knoeihard en omdat het er niet diep is nemen de forellen flinke spurts tot in de backing aan toe. Na een uur krijg ik een prachtige aanbeet, ik zie de vis kopschudden door m’n polaroid en voel de lijn slap worden, losgeschoten, grrr. Vervolgens zie ik een tijd niks meer.

Even een frietje halen op de maasvlakte, ik krijg trek en er staat daar een goed tentje. Ondertussen is het hoog water. Klein beetje activiteit van meeuwen maar veel is het niet. Ik gooi nog even kort de hengel uit, echter het vertrouwen is snel weg en rond 18.00 uur maar weer naar ovm, daar de dag vol maken. Spreek met nog wat gasten, maar buiten enkele uitzetters is er weinig gevangen.

Hop ik ga verder met m’n favomethode en na een half uur is het raak, een werkelijk prachtige dril volgt. Eindelijk weer eens een beetje backing gezien. Moet een mooie vis zijn en later zie ik dat het een prachtige vis is, met een bek waar je u tegen zegt. 68cm brute kracht. Blij als een kind, zet ik hem terug. Dit is genieten op en top. Ik vis nog even door, krijg nog een vette aanbeet, maar mis deze, tja ook dat hoort erbij, maar m’n dag kan niet meer stuk en er is weer een avontuur voor altijd in m’n geheugen opgeslagen. Tijd om de lange rit richting Zwolle weer te ondernemen, alwaar m’n schat nog wakker is en een heerlijke palm heeft klaargezet. Super zo!

Latersss, Edwin – Team Dyckers

12 thoughts on “Zeebaars, ovm, zeebaars, ovm, zee….

 1. Perr says:

  Erwin…top man….mooie vis….

  als je de volgende keer weer gaat…laat ‘t ff weten, dan kunnen we misschien samen rijden……weet uit ervaring dat na zo’n visdag het slapen nader is dan ….je weet wel.

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Hoi Perr,

  Waarschijnlijk eind augustus. En misschien geven we een mogelijkheid voor 2 dagen…maar we moeten ze eerst maar weer eens zien te vinden! Enfin als het zover is kondigen we het tijdig aan en kun je het o.a. hier op de blog terug vinden.
  Gr. Edwin

 3. hindrick says:

  He edwin geweldig gedaan. Zo zie je maar weer dat doorzetten en stek wisselen beloond wordt.
  zo heb ik vrijdag ook weer een mooie vangst gemaak. 3440gr, en een mannetje 🙂

  shit een zeebaars dag in augustus. Grrpmpf zit ik nog op zee

  super trotse hindrick

 4. Robbert Zalm says:

  Hoi Edwin
  Grappig om je daar te zien. Inderdaad heel kort gesproken. Volgende keer maar effe anders doen. Het was die dag niks, maar het was verder wel een mooie stek. Zijn ook redelijk vroeg gestopt. Ik ben vroeg in de avond naar de Kamper Punnik en Knupdagen gereden. OVM lonkte wel erg.

 5. Perr says:

  Zijn er mensen die zin hebben om binnekort als “Dyckers followers” een dagje OVM te doen…lekker vroeg starten, zelf hapje en drankje mee en ervaringen uitwisselen.

  Weet niet of dit de goede manier is….maar heb het idee dat mensen die deze blog volgen elkaar wel liggen……

  Groeten,

  Perr

 6. bart says:

  Heey Ed,

  dan vind jij het ovm vanaf Zwolle het een eind…? ( dat vind ik nl ook hoor)

  er zijn mensen die een vakantie helemaal naar nieuw zeeland afreizen en daar een geslaagde vakantie hebben als ze daar 1 zo’n beste vis vangen…

  dus wat dat betreft doe je het een stuk slimmer hoor!
  en wij zijn jaloers (daar doe je het natuurlijk voor haha)

  Hee, ga lekker zo door!

  ik spreek je wel weer ergens aan de waterkant!

  Bart

 7. Toine says:

  Dagje OVM met z’n allen? Ik als follower ben daar wel voor te porren. Hoor wel of het iets wordt.

  ps. Edwin ,wat een super vis!!! ( ben echt niet jaloers)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *