Dushi Dutch Antilles

Een 100tal bones op 5 meter van je af, rondjes draaiend en totaal onverstoorbaar. Een babytarpon van een meter die de #10 tot in het handvat kromtrekt en je 10 minuten bezighoudt in een patstelling . Een permit die zich onverstoorbaar 45 minuten laat volgen en aanwerpen, maar geen interesse heeft of kippig is (vissig in dit geval). Enkeldiepe flats op een windstille dag, waarbij de V-sporen in een straal van 50 meter elke bone verraden en je zo 6 à 7 V-sporen binnen werpbereik ziet gaan.
Waar is deze bestemming, vraag je je af. Belize? Cuba? Nee, gewoon een Nederlandse gemeente onder de zon. Je leest zo af en toe een verslagje hoe je daar lol kan hebben met een #4tje op een rif en met een piepklein vliegje allerlei kleurrijke visjes kan vangen. Pffff, trek de stoute flatbooties aan en ga op avontuur. Volg je intuïtie en betreed paden die niet vaak bewandeld worden.
Neem een #7 of een #8je, pak een doosje vol met gotcha’s, crazy charlies en EP shrimps maatje 4 en 2 en je hebt genoeg voor een geweldige trip. Mocht je echt avontuurlijk willen doen, neem dan wat streamers mee en een #10, wie weet kom je wel een tarpon tegen. Ze zitten er echt die silver kings, en als je goed zoekt zal je ze zeker binnen werpbereik vinden.
Dushi Dutch Antilles it is!

5 thoughts on “Dushi Dutch Antilles

  1. hindrick says:

    ja ja ja lijkt me heerlijk,
    die pueter tarpoon is echt geweldig en wel 3 keer zo groot als de baby’e die ik ving in liberia. moet een geweldige sport geweest zijn brain.
    misschien volgend jaar mijn vrouwtje maar overtuigen om die kant op te gaan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *