En tot slot, wat een beauty…

Damn wat is het koud.
Met de mannen wilden we er nog een keer op uit. Dit keer zijn Brian, Sander (Arubaman) en Henk-Jan (HJ) van de partij. Al lang staat het wintervliegvissen op vlagzalm op de verlanglijst en ondanks het weer in Sauerland hebben we er ontzettend veel zin in. De dozen vol met czech en frenchnimfen, vliegenlatten, thermoskannen, alles staat klaar. Ik besluit maandagavond nog even te zoeken op duitse fora naar recente berichten. En wat schept m’n verbazing bij het lezen van een posting van enkele dagen terug: Bei Allagen ein großes Fischsterben festgestellt. T**ringggg.

Snel over en weer bellen, wat gaan we doen, nemen we de gok, t’is toch 300km rijden, twijfel, nog eens bellen, contact via facebook en dan wordt om 9 uur ‘s avonds de knoop doorgehakt, klote, maar t’is niet anders, de gok is te groot, de grote switch. Juistem op naar OVM, snel andere dozen pakken, vliegenlatten verwisselen, nog even wat binden, brrrr het zal daar zeker nog kouder worden.

Rond 9 uur staan we aan het meer, de ijzel is al gearriveerd, maar er heerst een goede stemming. Leuk zo met de mannen. De latten worden opgetuigd, de jagermeister gaat rond, flinke babbels, gezellig, dat is het zeker. Het zal ook knallen worden, bikkelen, er staat toch een redelijke wind, de ijzel maakt het extreem koud, sneeuw is wat dat betreft veel prettiger, alla en hop daar gaan de eerste stappen in het water van dat bijzondere meer.

Henk-Jan neemt een neut en we lullen wat af. Over de tropen, de uitzettingen op OVM, het veerse meer, ongelooflijk hoveel er altijd te bepraten is en je eigenlijk nooit uitgepraat raakt over deze prachtige hobby.

Om een lang verhaal kort te maken van deze prachtige dag met supergezelschap – Brian, Arubaman en HJ bedankt! Het was bikkelen, zeer weinig vis gezien, maar toen was daar die langverwachte aanbeet en dat zo met z’n allen beleven, maakt het een beauty met een gouden rand, wat een vis, wat een kleuren en wat een bek! Een wonderschoon mannetje van 72cm / 3,5kg nam me mee in een aantal onheilspellende minuten, met backing en al, de scheppende Sander die hem gelijk goed pakte, Brian en HJ met prachtige foto’s, kortom alle credits voor hun, klasse! De vis was een van de meest indrukwekkende regenbogen die we gezien hebben, niet zozeer vanwege de grootte, 72cm is natuurlijk prachtig, maar meer vanwege zijn omvang en dat komt er nu net op de foto’s niet helemaal perfect uit, tja dan is het vasthouden en beleven zo met z’n 4en toch geweldig. Enfin de knakworsten van Brian, de gezellige terugreis en vervolg de chinees in Beesd, het was weer genieten, de laatste visdag van 2010, dat er in 2011 nog maar vele van zulke dagen mogen volgen!

Gr. Edwin

Ps. Nog even speciale aandacht voor die bikkel uit Enschede die sochtends al in z’n belly bezig was en waarmee we a/h eind van de dag nog even in gesprek mee geraakten. Top!

De foto’s:

7 thoughts on “En tot slot, wat een beauty…

 1. Vin says:

  hehee: het is dezelfde als die van Rob!!!???!:)
  (hebben jullie niets gezien van de vis van de recente uitzetting?)
  mooie pic van die gierende danielsson!

 2. cornelis says:

  Wow , mooie bak Edwin , Heerlijk om na dat bikkelen even vast te mogen houden….

  grt. Cornelis

  p.s. : mooi man die Cliff vliegendoos….thnx !

 3. Arubaman says:

  Heren,
  het was echt geweldig!
  Ik geloof dat ik zelden 4 blije mannen heb gezien met 1 vis. Absoluut niet het gevoel dat ik geblanked heb, wat een toffe sessie, spijkerhard en koud. Maar het zien van zo’n bak…. Dat is meer dan genoeg reden om morgen weer te willen gaan!

 4. Vincent says:

  hahaaa,
  da’s mooi (had het wel gezien hoor), zwemmen er in ig nog 2 prachtige vissen, die van jou/jullie en die van Rob!
  feli met die vis,
  (mag dit?)vraagje voor Sander: vis jij (ook)nog (wel eens) in Lelytown…?!
  Vincent

 5. E10 says:

  Zo hee mannen

  Daar had ik graag bij willen zijn, mooie bikkelsessie! Nou omdat jullie er kennelijk allemaal genoeg van hebben ga ik maandag wel alleen..das pas koud

  gr E10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *