Met de mastenbroeker om de hoek is er kans op…

Snoek.
Tenminste dat staat deze ochtend in de planning. Dit keer weer eens samen met m’n maatje Thomas op pad. Die absoluut eens richting drenthe wil, heeft daar mooie wateren gezien en wil ze onderzoeken. Ik heb m’n twijfels, heb het niet zo op de wateren daar, veel is bruin, ach we zien wel. Rond 10 uur zaterdagochtend komen we bij de drenthse hoofdvaart (of zoiets) aan, en ja hoor bruin is het. Na een uurtje proberen geef ik er de brui an, heb het helemaal gehad hier. Tom is nog wel opgewekt, maar ziet al snel dat ik het gehad heb. Okok we gaan wel verder kiekn. En hop de auto in, snel weg, want heel veel tijd heb ik niet vandaag, wil rond 14.00 uur weer thuis zijn. Dus de weerribben in wat niet zo heel erg ver hiervandaan is. Prachtig water hier. Echter druk vandaag. We tellen in 1 oogopslag 4 bootjes, trollers, werpers alles komt voorbij, shit, pech. Tis ook een mooie dag, koud, maar windstil, niet echt snoekweer, heb liever wat wind, maar alla.

Het water is hier kraakhelder, prachtig vissen zo in deze omgeving. Maar na een uurtje hebben we het hier ook gezien, t’s ondertussen al tegen half 1, nog ff te gaan dus. Kom op we duiken snel mastenbroek in. En rond 1 uur zijn we bij deze bekende polder. En ja hoor niet veel later pak ik een mooie 70tiger aan de EP pink lady. De dag is gered. Helaas weet Thomas niks te vangen, maar het is genieten zo samen weer eens. Het leuke van onderstaande foto is dat Thomas op de achtergrond staat, wat hij staat te doen weet ik niet, maar leuk is het wel…

Zondagmiddag 15.15 uur, heb nog even de tijd, 1,5 uur de polder in, m’n “achtertuin”, mastenbroek dus. Vandaag is het anders dan gister. Er staat een gure koude wind en ik bevis het laatste uurtje voor donker, toch wel m’n favoriete tijd voor snoek. Al na 10 minuten een aanbeet bij een bruggetje, kleintje mis. Vervolgens in een smal kanaaltje met flinke wind erop en ja hoor hangen, een 40tiger. Niet veel verder bij een bruggetje, baf weer een aanbeet, ze zijn echt los, het weer is er ook naar, helaas mis. De snoek laat zich ook niet meer zien. Nog ff een half uurtje iets verderop kijken, kan nog net. In m’n ooghoek zie ik een snoek jagen, kijk ernaar, verlies m’n concentratie, voel een ruk, te laat, dikke kolk achterlatend, shit. Vis snel en hard verder zoals ik het graag doe, snoeken op een top zo. Op een klein uitlopertje waar wat vis in de oppervlakte zit kan het niet missen. En ja hoor, baf hangen, een 50tiger, te donker voor een foto, snel terug. Niet veel verder nog een aanbeet, helaas mis en dan zit ik vast. Geen idee wat het is, maar ik krijg het in geen mogelijkheid los. Pats, streamer kwijt. Terwijl ik een nieuwe leader aanbreng komt er iemand aanlopen. T’is Oscar, leuk hem weer eens te zien. We babbelen wat, gezellig zo, terwijl het nu echt donker wordt. Ik wil eigenlijk nog deze goede tijd meepakken en groet Oscar, rijd nog een paar honderd meter verder, maak een worp, maar zie geen drol meer, tgaat hard in deze tijd, het is zo donker, maar tis weer heerlijk zo en dat in nog geen anderhalf uur tijd, mooi man!
Laters, Edwin

5 thoughts on “Met de mastenbroeker om de hoek is er kans op…

 1. chris says:

  Altijd al een beetje een dromer geweest hé, die Thomas!
  Dromen om ook zo’n ‘vliegviscrack’ te worden!haha! Leuk stukje in’t visblad!

 2. rick says:

  NICE Edwin!!!

  Ik had vorige week ook nog 2 mooie op de streamer in mastenbroek! 71- en 62 cm. Ook nog 2 verspeeld:-(
  Maar de laatste tijd is het niet veel he?

  gr, rick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *