Ff “bootje” testen

Vandaag met lesley zijn nieuwe boot uit gaan testen op het de rivier en wat een mooie dag was het, mijn hoofd duizeld nog steeds van al dat zonlicht. De boot – een Warrior – is voornamelijk bedoeld voor het zoute maar we wilden hem even op zoet water uittesten en kijken of alles naar wens was. Bij de trailer helling afgsproken maar doordat de A2 was afgesloten was Lesley wat verlaat. Dus bij een boerenslootje maar even een dahlberg divertje te water gelaten niet veel later een mooi snoekje gestrikt.

Het traileren liep vlot en na wat testvaartjes de hengels erbij gepakt, lesley met kunstaas en ik wilde per se met de vlieg om te kijken of er vanuit deze boot ook goed gevliegvist kon worden. Van een ikea kunststof bak een improvisorische lijnbak gemaakt en hoppa zonder gemak en zonder verstrikt raken kunnen werpen.

Ik had 2 hengels opgetuigd, een met zinklijn en de ander met een drijvende lijn waarop een klein dahlberg divertje zat, zo kon ik makkelijk wisselen naar gelang omstandigheden. Bij aankomst in een mooie kom zagen we een 2 of 3 tal roofbleien door het oppervlak jagen, hun explosieve uitvallen verrieden hun lokaties en zodoende kon ik er een na een paar worpen haken. Man oh man wat een kracht zat er in dat beest en wat een gewicht. Ze zijn duidelijk aan het inslaan voor de winter een behoorlijk gewicht lag er in mijn handen.

Na die mooie vangst bleef het lange tijd stil. Bij terugkomst in de haven viste Lesley een paar diepe kommetjes af en haakte een paar machtige baarzen. Zelf probeerde ik het met een zinklijn en een streamertje maar haakte niets. Als absolute beginner ook nog even de shad erbij gepakt, maar uiteindelijk maar 1 baars daarmee weten te vangen. Dat verticalen is niet echt mijn ding. Hierbij wat plaatjes van vandaag, sorry niet alleen vliegvisbeelden maar ik moest mijn nieuwe lens vd camera even uittesten.
Groeten, Brian

3 thoughts on “Ff “bootje” testen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *