De polders van Zwolle

Gisteren heerlijk een aantal uurtjes in de polders rondom Zwolle rondgestruind. Wat nieuwe wateren uitgeprobeerd en wezen testen met nieuwe EP streamers. Het geloof was in de EP Pike Purple, een snoekstreamer van pakweg 17cm gemaakt met EP Fibers Purple en EP Fibers Hot Pink, beetje EP Sparkle Purple et voila. Omdat ik tegenwoordig de kop van de streamer dikker maak en de fibers vervolgens kort afknip, krijgt deze een nog betere actie onderwater. Wat zwenkt dat ding mooi zeg! En ja hoor de streamer deed het…

Heerlijke visserij zo. Daar ff een kwartiertje proberen, auto in en een kilometer verder bij een interessant bruggetje en een flinke bocht, weer opnieuw. Zo gaat de middag snel voorbij. Ik zie nog 2 pinkies achter de streamer aan, maar die zijn gewoonweg te klein en laten we lekker liggen. Prachtige vergezichten, de koeien staan nog in de wei, schapen kijken me an, zwanen volgen m’n weg, genieten zo. Voor de vangsten kun je beter in stadswateren vertoeven, stikt hier van de aalscholvers en vele sloten zijn bruin. Maar met af en toe een aanbeet vind ik het wel goed zo, nieuwe wateren zijn ontdekt en de snoeken hebben zich laten zien, op naar de winter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *