Other synthetics; Pseudo Hair & Super Hair

Een van de aanvullingen in de shop; Other synthetics; Pseudo Hair & Super Hair.

Een van de vele uitbreidingen op de shop betreft de syntehtische materialen Pseudo Hair & Super Hair, beide op aanvraag van verschillende klanten. Alhoewel we bijna alle streamers, shrimps en aanverwante met materialen van Enrico Puglisi binden zijn er natuurlijk meerdere bindmaterialen, wat zeg ik 10.000den soorten…

Een daarvan is Pseudo Hair. Grote vellen (en met groot bedoel ik echt groot, dat weten ze wel bij Hareline) synthetisch haar geschikt voor de wat kleinere streamers tot zeg eens pakweg 8 a 9 cm, maar ook zeer geschikt voor bijv. bonefish shrimps. Het Pseudo Hair is zeer geliefd bij de zoetwatervliegvissers, waaronder dvoor het vliegvissen in putten op forel, maar ook in de rivier. Tevens wordt het ook gebruikt voor de wat kleinere zoutwaterstreamers, mooi spul hoor en niet duur!

Tevens hebben we ons assortiment uitgebreid met de aantrekkelijk geprijsde Super Hair. Dit zijn 28 cm lange nylon fibers die veel gelijkenis hebben met Kinky fibers. Een stuk harder dan onze favoriete EP Fibers, maar daardoor uitstekend geschikt voor specifieke vliegen en streamers zoals sandeels en de superbekende realistische Ultra Shrimp. Ook geschikt voor andere zoutwatervliegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *