Weekverslag Brian

Weekoverzichtje

Even een paar impressies van een weekje met een hoop vliegvismomenten.
Dinsdag samen met Sander en HenkJan, Dutchfour maal een half, popperen op snoek. Mooie middag met een paar mooie snoeken en een 7tal prachtige aanbeten op de EP turbopopper van HJ. Snoektijd begint vroeg dit jaar en is zeker voor herhaling vatbaar.
Vrijdag met HenkJan achter de karpers aan. Er waren genoeg karpers in het oppervlak aan het zonnen maar er was er maar een te foppen. Op een wierbed lag een formaat biggetje te zonnen. Henk Jan besloot hem van achter te besluipen om beter te kunnen werpen en ik bleef vanaf de zijkant de boel volgen en aanwijzingen geven daar ik een beter zicht had op de bek . Na een slechte worp kon HJ het kleine zalmeitje naast de karper te plaatsen, precies in mijn gezichtsveld. Het eitje werd opgemerkt en traag draaide het lichaam naar de vlieg, de bek ging open en alsof een stofzuiger werd ingeschakeld werd het eitje naar binnen gezogen. HJ zette de haak en een explosie van water was het gevolg. Na een korte dril konden we hem netten en een paar mooie platen schieten .
De rest van de karpers die we die dag zagen gaven ons het nakijken, ons achter latend in verbijstering over hoe groot ze wel niet waren.

Afgelopen weekend samen met Mariska naar de ardennen en uiteraard het #3tje mee en een doosje vliegen. Meer neem ik nooit mee, ik ken het water en weet welke vliegen het er altijd doen. Het water stond ontzettend laag en het was er ook nog eens zeer druk met vliegvissers. Beide dagen kon ik er even tussen uit glippen om een lijntje nat te maken. Een paar mooie vlagzalmen, een paar kleine forelletjes waren het resultaat en ene joekel van een bruine die net niet wilde happen in mijn leech. Jaja de ardennen herbergt nog genoeg geheimen en niet alle vissen worden gevangen of voor de pot meegenomen.

Kortom weer een mooi week om op terug te kijken.

Groeten, Brian Elward
De foto’s:

3 thoughts on “Weekverslag Brian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *