Prachtige Hollandse luchten

Wat een wolkenpartijen schuiven voorbij, best wel mooi zo vanuit de bellyboot. Ik ben er even tussen uit van 15.00 tot 18.00 dobberen op de plas. Met name de plas verder onderzoeken en aan het testen met een nieuwe EP snoekstreamer, speciaal voor het vliegvissen in diepere lagen van 7 tot 10 meter zegmaar. Na het missen van 6!!!! ^&%^&$^&$$& metersnoeken afgelopen week, moet het dus anders. Met de nieuwe EP snoekstreamer had ik er woensdagavond samen vanuit de belly met Thomas dan een echt te pakken, echter net voordat ik de big mama met de kiewgreep wil pakken, schud ze nog een keer met haar enorme kop en weg is ze, bah.

De grote scholen vis kan ik vandaag niet vinden, wel af en toe kleintjes op het scherm van de dieptemeter en dus wordt de 9lat omgeruild voor de 5lat met zinklijn. En ja hoor niet veel later laat de eerste baars zich zien, mooi man. Zo weet ik er nog een flink aantal te vangen wat het wederom ene mooi middagje maakt.

Bijzonder is de grote school meeuwen op de plas die wit afsteken tegen het donkere diepe water. (op sommige plekken is het hier dieper dan 30 meter) Ik hoor gerommel, shit dit is niet mis en vanuit met ooghoek zie ik zeer donkere lucht komen. Dit wordt me te link en snel peddel ik naar de kant om daar ff te schuilen. Niet veel later knallen de hagelstenen om mee heen, jaja zomer in Nederland, het blijft bijzonder. Ik kijk op m’n telefoon, half 6, nog ff snel een peddelronde maken, nog wat kleine baarsjes laten zich zien, het ep streamertje van 7cm doet weer zijn werk en dan is het tijd. Stap het water uit, altijd weer mensen die me raar aan kijken en wandel naar huis. Wat is het toch heerlijk om zo vanuit je achtertuin een dergelijk water te hebben.

Gr. Edwin

4 thoughts on “Prachtige Hollandse luchten

  1. hindrick says:

    so I just left in time i see i have never noticed that it hailed. th eonly sad thing was I had to leave becaus e of my rod that broke in to a extra section.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *