Vliegvissen op Bonaire, in 1 woord onvergetelijk

Eindelijk is het zover, we vertrekken voor 10 dagen naar Bonaire. vanwege een financiële meevaller kon ik er ff tussen uit en na kort overleg met m’n lieve schat Mir werd besloten om naar Bonaire te gaan. 3 weken heb ik nog de tijd om alles voor te bereiden en die worden dan ook volledig in beslag genomen. Mijn eerste tropische trip, kans op de almighty bonefish, oftewel albula vulpes, wat lijkt het me mooi om zo’n machtige torpedo in mijn handen te hebben. Geen idee hoe en wat en er is ook weinig te vinden op het internet.

Na een vlucht van pakweg 11 uur stappen we uit voor 10 dagen op dit prachtige eiland. We genieten op en top, snorkelen wat af tussen enorme scholen jacks, die weer belaagd worden door veel grote jacks, zien schildpadden, flamingo’s, papagaaitjes, de leguanen, dolfijnen, ach teveel om op te noemen. het is ook al weer een tijd geleden, aangezien ik dit nu schrijf in 2010 om de blog aan te vullen. De reden….jaja er zijn plannen om van de winter die kant weer op te gaan en als voorpret wat fotootjes van “those days” wat een bones heb ik daar gevangen zeg en wat was dat super….tijd voor nieuwe ervaringen!!
Gr. Edwin

De prachtige Divi Divi boom

Hangen, check die top, juistem bijna horizontaal, minimaal 80 meter backing, maar het kan ook 180 meter zijn, wat een kracht, wat een snelheid!!

Alhoewel ik al de nodige bones had gevangen, kreeg ik Mir zover om een ochtendje mee te gaan en eindelijk sta ik daar dan op de foto, trots, ongelooflijk trots!

Prachtige flats!

En ook op “volle” zee valt het nodige te vangen, genieten!

Een van de vele jacksoorten die aan de vlieg werden gevangen op zee.

Ik heb me verbaasd over 1. de kracht 2. de snelheid 3. hoe ongelooflijk breed bonefish is 4. de schoonheid

en weer een prachtige flat.

De slavenhuisjes…

One thought on “Vliegvissen op Bonaire, in 1 woord onvergetelijk

 1. Carel says:

  He hallo

  Ik heb gelezen dat je ook kan vllegvissen op bonaire maar je moet natuurlijk, wel de spots weten te vinden.
  Kan je mij vertellen waar en hoe ik daar kom ?
  Hoor graag van je
  Carel de jong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *