Een heerlijk middagje met de Bellyboot

Aangezien ik een hoog zwangere thuis heb kan ik niet tever weg, dus vanmiddag ff heerlijk met de bellyboot op pad geweest. Een 5 lat met zinklijntje (195 grains) en een epstreamertje + een 7lat met drijvende lijn en carpbollen. De baars staat in de planning, maar als de karper zich laat zien, dag ga ik er zeker achteraan. Maar zoals de planning is, zo anders kan een dag verlopen. En dat is nu net een van die mooie aspecten van het (vlieg)vissen. Dat onverwachte, nooit exact weten wat er gebeuren gaat, zo ook vandaag. Rond een uurtje of 2 stap ik het water in en niet veel later zie ik de eerste karpers verschijnen op het ondiepe. Een machtig gezicht, maar wat ik ook probeer, ze deun ut niet. Na een uurtje proberen, testen, echterna peddelen of juist heel stil benaderen vind ik het welletjes. Ook dit hoort bij het vliegvissen op karper.

Hop, 5 lat erbij en peddelen maar. Af en toe een beetje trollen, dan weer werpen, zoeken naar de baarzen. Echter na een half uur nog niks, dit ben ik niet gewend op deze plas en dan uit het niets, bam, hangen, de lat zo krom als een hoepel, krijg nou wat dit is geen baars, of een hele grote. Langzaam maar zeker krijg ik hem binnen. Machtig mooi gevecht zo. En dan pafff, strak, de hengel staat weer recht, snoek dus, ep streamertje kwijt, shit, nou ja, snel een andere eraan en peddelen maar weer, zal wel een toevalstreffer zijn. Na weer een behoorlijk aantal minuten peddelen, met nog steeds geen baars, klaboem, weer een aanbeet, weer snoek, zeker dit keer, deze gaat hard, wat nu groot aas op snoek, krijg nou wat, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar na een mooie dril lost ook deze, vlak voor de boot ditmaal en zonder lijnbreuk, het streamertje schiet gewoon los uit het lippie. Gestaag peddel ik verder. En je zult het niet geloven. na weer plusminus een half uur, krijg ik toch een oplawaaier op de 5 lat, please, blijf hangen, dit is een mooie vis. Langzaam maar zeker komt ze dichterbij. Gelukkig heb ik het mclean net (voor de karper, bij snoek vind ik dit meestal niet nodig) achter in m’n belly liggen en deze komt nu mooi van pas. Het ep streamertje zit in het lippe, een snelle schep, hoppa, binnen. De eerste van het nieuwe seizoen, tralala, lekker hoor! En niet veel later heb ik dan ook eindelijk de baars gevonden, waarna er een stuk of 7 gevangen worden. Ik vind het wel goed zo, wat een heerlijk middagje vissen.

De prachtig getekende snoek aan een ep baarsstreamertje.

In het lippie…

En een van de baarzen van vanmiddag..aan een ep streamertje uiteraard.

Gr. Edwin Kerssies

3 thoughts on “Een heerlijk middagje met de Bellyboot

 1. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Absoluut!!
  Snoek was plusminus 70-80 …

  Lees goede berichten over zeebaars!! Bekijk kajakforum maar eens…jongens beginnen te vangen en mooie ook!!

  Zin in Noorwegen?
  Ach wat een vraag is dat, uiteraard natuurlijk!!
  Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *