En HUP daar ging mn verklikker!

Jo,
Zondag middag nog ff eropuit geweest, langs het kanaal op zoek naar zonnende karpers. in tegenstelling tot wat we verwachtten zagen we al op meerdere plekken karper en brasem paaien. Samen met chris zag ik een mooi groepje zwemmen die al wat achter elkaar aan zat te jagen. Op het moment dat ik dit groepje wilde aangooien zag ik een karper halverwege het kanaal liggen, heerlijk rustig in het zonnetje, deze leek mij veel meer tot azen bereid, en stuurde mn worp bij naar deze vis. Bij het landen van de carpbol ongeveer een 50 cm van zijn kop gaf hij geen kik. Een klein rukje aan de lijn was genoeg om de carpbol aantrekkelijk te laten neerdwarrelen, de vis tintelde met zn borstvinnen en zwom met 1 goede slag naar het bolletje en HUP daar ging mn verklikker! ik sloeg aan, een mega kolk en het feest kon beginnen!

De vis ploegde met een noodgang door de plompen naar rechts! Yes, dit was de power die ik graag voel!! Na een tijdje was de vis wel een meter of 200 naar rechts gezwommen en was ik rustig met hem meegelopen langs de kant. Gelukkig kwam hij nu weer naar mijn eigen kant toe. daar aangekomen was hij klaar om te scheppen, maar ik stond inmiddels voor een anderhalve meter hoge braamstruik… hier toch maar doorheen gegaan en uiteindelijk, toch de vis weten te landen! 20 pond schoon aan de carpbol! Met dank aan chris voor de mooie foto’s en het asssisteren bij het scheppen!!

Thomas van der Veen

2 thoughts on “En HUP daar ging mn verklikker!

  1. chris says:

    jammer dat je bebloede armen niet zichtbaar zijn op de foto, haha!
    met bloed, zweet en tranen is’t gelukt, pff wat een hel om deze big in het net te krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *