In een zoog naar binnen, hangen!!

Ik kan er vanmiddag nog even tussen uit. Een uurtje of anderhalf meer niet, maar t’is tenminste wat, hop snel de spullen in de auto en gaan! Op zoek naar een zoetwaterbuffel. Van het weekend zagen we ze hier in de omgeving al op verschillende plekken paaien en dat maakt het behoorlijk lastig om er een te vangen. Maar wie niet waagt…

Niet veel later sta ik aan de waterkant. De eerste stek wil nog wel eens vis langs cruisen, maar de 10 minuten dat ik er sta zie ik niets, hop naar stek twee dan maar. Voorzichtig loop ik via het smalle paadje naar de waterkant, veel struikgewas hier. Het werpen is moeilijk maar kan wel. En dan in mijn linker ooghoek zie ik me toch een buffel verschijnen, wat een duikboot, wat een beest. Snel werp ik m’n carpbolletje flats tan crab ervoor, die tergend langzaam zinkt, perfect denk ik, knikkende knieën op wat komen gaat. Maar nee hoor, ik kan alles volgen, het is een machtig gezicht, maar de 35 ponder (zo groot schat ik hem, pfffff) kijkt er niet naar om. een minuutje later verschijnt er op pakweg 15 meter weer een groepje van een vis of 3. Weer werp ik hem ervoor, wat een machtige visserij is dit toch, als ze haken, dan explodeert de boel hier, wat een vissen, sommige wat kleiner, maar er zitten zeer grote jongens hier, dat weet ik.

Zo vis ik nog een half uurtje, zeer spannend, maar buiten het kussen van het carpbolletje, pakken ze hem niet echt. En dan als ik de moed langzaam begin op te geven en het idee heb dat ze meer met paaien bezig zijn, dan met eten, verschijnen er weer 2 karpers, wel wat kleiner als het gemiddelde formaat, maar ik gooi, langzaam zinkt de bol, die zeer goed zichtbaar is af, een van de 2 karpers draait iets bij, gaat richting de bol en ja hoor, hop zo naar binnen, ik sla direct aan, voordat hij hem weer uitspuugt, hangen, gaan, backing, prachtig, karper op wat groter water, die dan ook echt kan gaan, naar het grote wijd, en na een gevecht van 10 minuutjes beland hij dan eindelijk in het net. 12 pond spieren, fijn hoor!!

5 thoughts on “In een zoog naar binnen, hangen!!

 1. Brian says:

  Mooie vis weer Edwin, eentje die niet aan vermenigvuldigen denkt. Die uurtjes worden elke keer weer op en top benut door je.
  Vandaag geen hengel aangeraakt wel weer even wennen :). Morgen maar weer een serieuze visdag van maken.

 2. Peter Berkenbosch says:

  Gave vis weer Edwin! Is dat op die plek die ik ook ken? Super gave visserij, ben hier ook alles weer aan het voorbereiden voor de karper…

  Heb laatst wat veelbelovende poldersloten gezien..

  Wordt vervolgt…..

 3. chris says:

  KIJK! daar doen we het voor! mooi hoor!
  Ben zondag ook getuige geweest van een man – big gevecht op het kanaal…pff wat een verhaal zeg, foto’s en filmmateriaal komen jouw kant nog wel op denk ik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *