Een ochtendje met Thomas op pad

Gisterochtend samen met Thomas op pad geweest. Eerst de randmeren bezocht, met de bellyboot op zoek naar de eerste ruisvoorns en wellicht karper. Enkele blankvoorns en baarsjes konden we vinden, maar veel was het niet, prachtig vissen daarentegen wel! Hele hordes bibio’s over het water heen, maar stijgen ho maar. Rond 11 uur vonden we het welletjes en besluiten we voor een uurtje nog ff elders te gaan kijken op karper. En ja hoor Thomas pakt zijn eerste van het seizoen op een Carpbol Flats Tan Crab, wat een grijns! 😀

Thomas aan het genieten.

Toch wel prettig zo’n groot McLean net.

Ff wegen (4,5 kg) en dan weer terug.

Een van de blankvoorns op de randmeren.

6 thoughts on “Een ochtendje met Thomas op pad

 1. Auke says:

  Prachitge karper weer!

  Ik ben vandaag voor het eerst dit jaar op karper jacht geweest en wist twee karpers te vangen. Mijn eerste karpers aan de vlieghengel! Ik heb geen landingsnet dus landen is echt een hele lastige, voor iedereen aan te raden een landingsnet mee te nemen.

  Prachtige vis aan de vlieghengel. Beiden gevangen aan de Carpbol Yellow die nu niet meer zo yellow is…

  Ik ben een blije Vliegvisser en het karper vissen is definitief aan mijn favoriete visserij toegevoegd!

  Reserveer voor mij maar een Large Short Handle Weigh NetMcLean net. en keep me posted voor die Karper haken 😉

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Jo Auke, 2 stuks mooi man enne verslavend he?

  Een goed net is inderdaad een must bij het vliegvissen op karper en aangezien de visserij vaak meters maken is waarbij je – als je karper ziet – bij voorkeur direct kunt reageren is een net die bijv. makkelijk op de rug te houden is ideaal. Wat betreft karperhaken heb ik vrijdag ook nog een flinke partij kensaki carphooks (komen uit de Daiichi fabriek) op de kop getikt, allerlei soorten in de maten 2 tot en met 10. Maat 4,6 en 8 zijn mooie middelmaten. Zelf ben ik zeer tevreden over deze haken die per 10 stuks verpakt zijn en die we voor rond de 3 euro in de shop zetten. (exacte prijs moet ik nog even kijken) Overigens komt bij de USA bestelling die een dezer dagen zal arriveren ook weer de McFlyFoam Yellow dus wie weet is dat wat? Ik houd je op de hoogte via de blog.

  Het net waar je Thomas mee bezig ziet is overigens de McLean Seatrout and Specimen Weigh Net, maar die jij aangeeft is zeker ook een fijn netje waar de meeste karpers goed in passen.

  Ik hoor van je!

 3. Auke says:

  Ja, Thomas heeft het Grotere net, had ik al gezien, met een langere uitschuifbare steel. Lijkt me ook een goed net, het enigste wat ik ervan vindt is dat het toch een groot “lomp” net om mee te struinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *