Veelzijdig middagje

Hallo Edwin,
Sinds de terugkeer van mijn trip uit Tobago maar een keer serieus de hengel ter hand genomen om achter de zeeforel aan te gaan, maar helaas geblankt. Verdraaide noordenwind. Vanmiddag over een andere boeg gegooid, karper was het doel en eventueel winde of een mooie ruiser.
Bij mijn karperplekje aangekomen bleek het water erg troebel, maar gelukkig niet zo bruin dat je de karpers niet meer zag. Na enkele hopeloze worpen en missers eindelijk mijn eerste aanbeet. Ik wierp mijn ep crayfish imitatie voor langs en trok met schokjes de vlieg voor zijn neus. Het water was net helder genoeg om de licht gekleurde randen van de bek te zien bewegen, het stoppen van de lijn en de weerstand was al genoeg om de haak te zetten. Na een kort gevecht, met maximale druk om te voorkomen dat hij de pompbladeren zou schieten, kon ik hem landen. Een knap knolletje.
Op een andere stek aangekomen zag ik een kleine beroering in het water, ik dacht aan tailende karper. Na enkele rukjes het alombekende stop en een kromme hengel. Tot blijde verbazing een mooi gehaakt snoekje van 60 cm.
Uiteindelijk sloot ik de dag nog af met een brasem op zicht gevangen aan een pheasant tail.
Het is weer eens wat anders dan de tarpons die ik de afgelopen weken heb mogen haken maar des al niet te min een leuke gevarieerde visdag.

Tot op de flyfair, Brian

3 thoughts on “Veelzijdig middagje

 1. Likkoe himself says:

  Mooi man!
  Ik denk dat die crayfish ook wel goed is voor de Randmeren (Ed, da’s bij jou om de hoek…)

 2. Hindrick says:

  kijk dat zijn de mooie midagen.
  zelf gisteren slechts 1 van de 4 brasems kunnen vangen uit de ijssel. blijft een geweldige sport.
  nu wachten op de nieuwe hengel en dan ook maar achter de karper aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *